Додик смијенио још једног Ђокићевог директора

16.10.2020. 12:01
0
ИЗВОР: capital.ba

Директор „Крајина осигурања“ Горан Бобар смијењен је са те позиције, а на његово мјесто именован је Славко Топић из Савеза независних социјалдемократа (СНСД), чиме је Социјалистичка пратија (СП) Петра Ђокића изгубила још једну руководећу позицију коју су добили расподјелом унутар владајуће коалиције, сазнаје портал CAPITAL.

Скупштина акционара „Крајина осигурања“, у којој већину има Инвестиционо – развојна банка (ИРБ), крајем септембра смијенила је Бобара, а именовала Топића.

„Крајина осигурање“ је у првих шест мјесеци ове године смањило губитак са прошлогодишњих 900.000 на 380.000 КМ. На крају јуна ове године запошљавали су 70 радника.

Бобар, који је на челу осигурања био од 1. априла 2019. године, за CAPITAL каже да је током прошле године, за три квартала „Крајина осигурање“ остварило премију од 4,4 милиона марака, док је претходна управа у 2018. години имала премију од 2,3 милиона.

- У овој години прва три квартала премија износи 3,6 милиона КМ, а очекивао са да реализујем план већи од пет милиона - истакао је Бобар.

Нови дирекор Славко Топић није одговарао на позив CAPITAL-а.

Сједиште „Крајина осигурања“ је у Бањалуци, а има пословне јединице у 10 градова и општина у Републици Српској.

Акумулирани губитак ове осигуравајуће куће достигао је 8,9 милиона марака.

Naveen Aggarwal и Gupta Neete су крајем 2015. године, за 6,9 милиона КМ купили већински пакет акција „Крајина осигурања“, а одмах по преузимању донијели су низ спорних одлука због којих су били под константним надзором Агенције за осигурање РС, а касније и Министарства унутрашњих послова РС.

У РС се води кривични поступак против Навеена Агарwала који се сумњичи за злоупотребу положаја у “Крајина осигурању”, а води се и арибтражни спор који су покренули у Паризу.

Њима је забрањено и право гласа на Скупштини акционара, а управљање овим друштвом поново је преузела Инвестиционо – развојна банка РС као највећи појединачни акционар.

Из ИРБ-а, до објаве текста, нису одговорили на питање који је разлог смјене Бобара са мјеста директора „Крајина осигурања“.

Коментари 0
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    21h 1m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    20h 32m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    16h 48m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    20h 55m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    12h 43m
    2