Доктор Александар се бори за живот, али не одустаје од спасавања других

27.11.2023. 09:33
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Доктор Александар Бабић из Требиња болује од цистичне фиброзе те има Картагенеров синдром, али сваки дан несебично долази на посао и помаже пацијентима. Његове колеге љекари су изразили жељу да му помогну у лијечењу.

Како је написао његов колега Ивица Здравковић на свом „Фејсбук“ профилу, Ацо има 47 година, ожењен је, ради као љекар у дому здравља. И на кисеонику је по цијели дан с обзиром на то да се бори са цистичном фиброзом, која му је уништила плућа.

 - Бори се као лав. Иде на посао под кисеоником. Не да се. И тако већ годинама - казао је он, пише Српскаинфо.

С обзиром на Ацову несебичност и страст према помагању људима, Здравковић је одлучио да пронађе начин како би помогао њему.

Писао је Универзитетској клиници за торакалну хирургију у Бечу, која је у посљедњих пар година извела највише трансплантација плућа у Европи, како би га прегледали и оперисали уколико је то могуће.

С обзиром на то да му нису још одговорили, Здравковић се нада да неко од колега има контакт са љекарима у Бечу на наведеној клиници како би ургирали да га само прегледају и кажу колико је операција могућа.

Његов случај је посебно тежак и с обзиром на то да има Картагенеров синдром, што значи да су му сви органи смјештени напокако, у смислу да је срце десно, јетра лијево и слично.

Коментари 0
Повезане вијести
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    21h 22m
    9
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    12h 17m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    21h 28m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    13h 43m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    21h 36m
    0