Doktor Aleksandar se bori za život, ali ne odustaje od spasavanja drugih

27.11.2023. 09:33
0
IZVOR: glassrpske.com

Doktor Aleksandar Babić iz Trebinja boluje od cistične fibroze te ima Kartagenerov sindrom, ali svaki dan nesebično dolazi na posao i pomaže pacijentima. Njegove kolege ljekari su izrazili želju da mu pomognu u liječenju.

Kako je napisao njegov kolega Ivica Zdravković na svom „Fejsbuk“ profilu, Aco ima 47 godina, oženjen je, radi kao ljekar u domu zdravlja. I na kiseoniku je po cijeli dan s obzirom na to da se bori sa cističnom fibrozom, koja mu je uništila pluća.

 - Bori se kao lav. Ide na posao pod kiseonikom. Ne da se. I tako već godinama - kazao je on, piše Srpskainfo.

S obzirom na Acovu nesebičnost i strast prema pomaganju ljudima, Zdravković je odlučio da pronađe način kako bi pomogao njemu.

Pisao je Univerzitetskoj klinici za torakalnu hirurgiju u Beču, koja je u posljednjih par godina izvela najviše transplantacija pluća u Evropi, kako bi ga pregledali i operisali ukoliko je to moguće.

S obzirom na to da mu nisu još odgovorili, Zdravković se nada da neko od kolega ima kontakt sa ljekarima u Beču na navedenoj klinici kako bi urgirali da ga samo pregledaju i kažu koliko je operacija moguća.

Njegov slučaj je posebno težak i s obzirom na to da ima Kartagenerov sindrom, što znači da su mu svi organi smješteni napokako, u smislu da je srce desno, jetra lijevo i slično.

Komentari 0
Povezane vijesti
Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put
Varali preko "Instagrama" o rezultatima utakmica, pribavili više od 166.000 KM Varali preko "Instagrama" o rezultatima utakmica, pribavili više od 166.000 KM
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    22h 1m
    9
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    12h 56m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    22h 7m
    0
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    11h 45m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    14h 22m
    0