Дом здравља у Сокоцу добио заштитна одијела и опрему

04.04.2020. 14:07
0
ИЗВОР: Катера

Дом здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу добио је данас медицинску помоћ у виду заштитних одијела, визира и дезинфикационих средстава која ће особље ове здравствене установе користити за вријеме епидемије вируса корона.

Према ријечима начелника општине Соколац Милована Бјелице вриједност донације износи 15.000 КМ, а средства за набавку опреме обезбијадила је локална управа уз помоћ донатора.

-Опрему коју смо данас уручили Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“  у овом тренутку није лако набавити због епидемије која влада свијетом. Заштита медицинског особља врло је важна јер они ризикују своје животе да би помогли нама и у наредном периоду локална управа наставиће помагати Дому здравља. Ми смо прије неколико дана отворили рачун посебних намјена на који је већ уплаћено око 5.500 КМ и та новчана средства искористили смо за ову донацију- рекао је Бјелица.

Слика

Он је позвао становништво да поштује мјере Општинског штаба за ванредне ситуације и да се особе у изолацији и самоизолацији придржавају наредби здравствених установа.

Директор Дома здравља у Сокоцу, др Адријана Станар, захвалила се свима који су учествовали у донацији и истакла да је вриједност опреме у овом моменту непроцјењива за медицинско особље.

-Наредне двије до три седмице су пресудне и тек након тог периода моћи ћемо говорити у ком правцу ће се епидемија вируса корона кретати код нас. На подручју општине Соколац до сада нисмо имали лица позитивна на корона вирус. Начелник Бјелица и начелник општине Пале договорили су се да јединствени карантин за ове локалне заједнице буде на Палама уколико дође до ширења заразе код нас- изјавила је др Станар.

Период самоизолације на подручју Сокоца прошло је 168 лица, а тренутно се 22 особе налазе у кућном карантину.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
Најчитаније
  • У ципелама моје мајке
    4h 33m
    5
  • Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе
    15h 49m
    12
  • ПУ Источно Сарајево: Лице пријављено због клевете
    14h 6m
    1
  • У контејнеру пронађено новорођенче
    13h 43m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    16h 20m
    0