Dom zdravlja u Sokocu dobio zaštitna odijela i opremu

04.04.2020. 14:07
0
IZVOR: Katera

Dom zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu dobio je danas medicinsku pomoć u vidu zaštitnih odijela, vizira i dezinfikacionih sredstava koja će osoblje ove zdravstvene ustanove koristiti za vrijeme epidemije virusa korona.

Prema riječima načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice vrijednost donacije iznosi 15.000 KM, a sredstva za nabavku opreme obezbijadila je lokalna uprava uz pomoć donatora.

-Opremu koju smo danas uručili Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“  u ovom trenutku nije lako nabaviti zbog epidemije koja vlada svijetom. Zaštita medicinskog osoblja vrlo je važna jer oni rizikuju svoje živote da bi pomogli nama i u narednom periodu lokalna uprava nastaviće pomagati Domu zdravlja. Mi smo prije nekoliko dana otvorili račun posebnih namjena na koji je već uplaćeno oko 5.500 KM i ta novčana sredstva iskoristili smo za ovu donaciju- rekao je Bjelica.

Slika

On je pozvao stanovništvo da poštuje mjere Opštinskog štaba za vanredne situacije i da se osobe u izolaciji i samoizolaciji pridržavaju naredbi zdravstvenih ustanova.

Direktor Doma zdravlja u Sokocu, dr Adrijana Stanar, zahvalila se svima koji su učestvovali u donaciji i istakla da je vrijednost opreme u ovom momentu neprocjenjiva za medicinsko osoblje.

-Naredne dvije do tri sedmice su presudne i tek nakon tog perioda moći ćemo govoriti u kom pravcu će se epidemija virusa korona kretati kod nas. Na području opštine Sokolac do sada nismo imali lica pozitivna na korona virus. Načelnik Bjelica i načelnik opštine Pale dogovorili su se da jedinstveni karantin za ove lokalne zajednice bude na Palama ukoliko dođe do širenja zaraze kod nas- izjavila je dr Stanar.

Period samoizolacije na području Sokoca prošlo je 168 lica, a trenutno se 22 osobe nalaze u kućnom karantinu.

Komentari 0
Povezane vijesti
U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi
Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    7h 51m
    0
  • Slani mafini
    17h 12m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    19h 7m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    17h 1m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    11h 30m
    3