Донаторско вече „С љубављу храбрим срцима“ вечерас у Бањалуци

26.12.2022. 10:07
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Донаторско вече „С љубављу храбрим срцима“ прилика је да Српска још једном помјери границе доброте, а на том путу помоћи ће бројни естрадни умјетници који ће вечерас на традиционалном концерту пјесмом загријати хумана срца са мисијом да новорођенчадима буде обезбијеђен сигуран и савремен транспорт до здравствених установа када је то неопходно.

Сва породилишта широм Српске по завршетку овогодишње акције „С љубављу храбрим срцима“ требало би да добију транспортне инкубаторе.

Иницијатор идеје је Удружење педијатара Републике Срспке, које је навело да је само лани транспортовано 111 витално угрожене новорођенчади из десет породилишта, најчешће према УКЦ-у, али и према установама у Србији.

Донаторско вече, 13. по реду, биће одржано под високим покровитељством предсједника Српске Милорада Додика у Административном центру Владе Републике Српске, а истовремено на Тргу Републике са почетком од 20 часова хуманитарни концерт.

Бањалучке умјетнице Марија Шестић и Маја Манојловић својеврсни су домаћини концерта јер су као подршку овогодишњој акцији отпјевале познату пјесму „Рат и мир“, коју у оригиналу изводе Викторија и Кики Лесендрић.

- Потрудиле смо се да урадимо нешто другачије. Добиле смо прилику да заједно отпјевамо и снимимо ту пјесму која носи дивну поруку и апсолутно се уклапа у читав концепт догађаја. На концерту као извођач учествујем први пут и заиста је велика част. Раније сам била само гост, увијек сам се радо одазивала оваким догађајима - казала је Манојловићева за „Глас“.

Она је истакла да пјевачи музиком треба да шире поруке љубави и да буду у првим редовима како би скренули пажњу на одређене проблеме у друштву.

- Ова акција је нешто посебно, нарочито ове године, јер је мисија да сачувамо бебе чији животи по рођењу буду угрожени и омогућимо им да живе неке дивне животе послије - рекла је Манојловићева.

Први пут на концерту наступа и Шестићева која сматра да би ова акција требало да се одржава више пута у току године, а не само једном.

- Повод је племенит и велика ми је част што сам позвана да наступим. Маја и ја смо на неки начин домаћини с обзиром на то да је пјесма коју смо отпјевале својеврсна химна овогодишње акције. Хуманост нема границе, а посебна част је што наступам у свом граду, за наше бебе - истакла је Шестићева.

Осим њих двије, на концерту би требало да наступе и Ацо Пејовић, Мирослав Илић, Аца Лукас, Жељко Васић те Вања Мишић.

- Ни сама не могу избројати који сам већ пут дио донаторске вечери. Драго ми је што ћу отпјевати своје пјесме на концерту са племенитим циљем. Надам се да ћемо испунити очекивања, обезбиједити сигурност за све бебе јер на дјеци остаје будућност. Сви смо најосјетљивији на бебе и чим их видимо, добијемо потребу да их заштитимо, тако да ћу наступати свим срцем како бисмо испунили зацртани циљ - рекла је Мишићева за „Глас“.

Раније мисије

Прво донаторско вече „С љубављу храбрим срцима“ одржано је 2010. године за дјецу обољелу од малигних болести. У годинама које су долазиле армија хуманитараца стајала је уз дјецу са потешкоћама у развоју, малишане обољеле од дијабетеса, дјецу са аутизмом, потом за изградњу Родитељске куће у Бањалуци, као и за обољеле од ријетких генетских обољења.

Племенита мисија је настављена прикупљањем новца за изградњу центра „За мајку и дијете“, затим за оснивање фонда солидарности, као и за дјецу са потешкоћама покрета. Сакупљен је и новац за изградњу дневних центара у Бањалуци и Требињу, покретање прве Банке хуманог млијека, али и за набавку возила за удружења која окупљају дјецу са интелектуалним потешкоћама.

Аутор: Анита Јанковић Речевић

Коментари 0
Повезане вијести
Вечерас донаторско вече "С љубављу храбрим срцима" Вечерас донаторско вече "С љубављу храбрим срцима"
Сутра "С љубављу храбрим срцима" - циљ оснивање регистра давалаца матичних ћелија Сутра "С љубављу храбрим срцима" - циљ оснивање регистра давалаца матичних ћелија
Удружимо снаге за Регистар добровољних давалаца матичних ћелија Удружимо снаге за Регистар добровољних давалаца матичних ћелија
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    12h 30m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    12h 35m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    13h 27m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    13h 41m
    0
  • Када радник има право на скраћено радно вријеме?
    12h 24m
    0