Донесена одлука о ангажовању Оружаних снага

18.03.2020. 21:46
0
ИЗВОР: Срна

Предсједништво БиХ на данашњој ванредној сједници донијело је Одлуку о ангажовању Оружаних снага БиХ за потребе пружања помоћи цивилним органима у превенцији и спречавању ширења вируса корона у посебним објектима /шаторима/ за смјештај лица која долазе у БиХ из иностранства.

У саопштењу из Предсједништва БиХ наводи се да је министар одбране Сифет Поџић овлаштен да унутар БиХ, на захтјев надлежних институција на нивоу БиХ, ентитетских институција и институција Брчко дистрикта може ангажовати и употријебити неборбена материјална и техничка средства Оружаних снага са припадајућим персоналом за потребе пружања помоћи цивилним органима у превенцији и спречавању ширења вируса корона.

Министар одбране ће својом наредбом утврдити потребне персоналне и неборбене материјалне ресурсе Оружаних снага БиХ за реализацију активности из одлуке Предсједништва БиХ.

Током реализације задатака из ове одлуке, Оружане снаге БиХ ће успоставити потпуну сарадњу и координацију са надлежним цивилним органима на свим нивоима власти у БиХ.

Овлаштење за ангажовање Оружаних снага БиХ важи 30 дана, а одлука Предсједништва БиХ ступа на снагу даном доношења.

Коментари 0
Повезане вијести
Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO) Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
Превозници у сталној битки за возаче Превозници у сталној битки за возаче
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    45m
    18
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    3h 48m
    0
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    22h 27m
    10
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    4h 45m
    0
  • Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
    22h 59m
    0