Дописивао се са преварантом мислећи да је жена и остао без 3.500 КМ

07.03.2024. 15:42
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Полиција терети Б.С. из Милића да је преварио Фочака Р.Н. којем се путем друштвених мрежа представљао као жена наводећи га да му уплати око 3.500 марака.

Службеници Полицијске управе Фоча су Окружном јавном тужилаштву Требиње поднијели извјештај против Б.С. због сумње да је починио кривично дјело превара.

- Осумњичени се особи Р.Н. на друштвеној мрежи и апликацијама на мобилном телефону лажно представљао користећи профил женске особе - наводе из ПУ Фоча.

Након што је дао лажне податке о себи, прихватао је а потом и захтјевао новац који је оштећени Р.Н. и уплаћивао путем телефонске електронске допуне.

Тај новац је осумњичени након пребацивао на кладионичарске рачуне са којим је даље располагао.

- На овај начин је осумњичени прибавило за себе или другог противправну имовинску корист у износу од око 3.500 марака - пише у саопштењу.

Полиција апелује на грађане да  буду обазриви на друштвеним мрежама, да обраћају посебну пажњу на прихватање пријатеља и одређених апликација те да не уплаћују новац нити допуне путем мобилних телефона непознатим непровјереним особама, да провјере одређене податке, те да воде рачуна о личној заштити на интернету  да не би постали жртве.

- Такође апелујемо да је потребно предузети и све мјере на својој заштити и заштити својих рачуна  дупла аутентификација приликом поступања,примање обавјести уколико се њиховом рачуну приступа са новог уређаја и слично - наводе из полиције.

Коментари 0
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Друштвене мреже проузрокују усамљеност и депресију? Друштвене мреже проузрокују усамљеност и депресију?
Жене боље тумаче емотиконе у порукама Жене боље тумаче емотиконе у порукама
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    3h 6m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    21h 28m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    22h 43m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    18h 36m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    21h 42m
    1