Др Топић у Болници „Србија“ крајем новембра

04.11.2022. 17:52
0
ИЗВОР: katera.news

Због великог интересовања и потреба за услугама из области конзервативних грана медицине, гастроентерологије, кардиологије, реуматологије и нефрологије, у Болницу „Србија“ у Источном Сарајеву, долазиће љекари из Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

Због интересовање и потреба за услугама из области нефрологије, сарадња је договорена са доктором Гораном Топићем, специјалистом нефрологије.

Др Горан Топић тренутно је запослен у Унивезитетском клиничком центру Републике Српске, као помоћник генералног директора за медицинске послове, специјалиста нефрологије, а од октобра 2021. године предсједник је Удружења нефролога Републике Српске.

- Др Топић је члан Тима за трансплантацију у Универзитетском клиничком центру Републике Српске. Од априла 2019. године национални је координатор за трансплантације Републике Српске. Као стручни сарадник из поља нефрологије на Приједлог Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске учествовао је у стручној контроли дијализних центара у Републици Српској. Као сарадник  учествовао је у неколико клиничких студија на пољу нефрологије, имунологије и кардиологије те посједује својеврсно искуство у клиничким студијама – навели су из Болнице „Србија“.

Др Топић у ову болницу долази 25. новембра и обављаће транзиентну еластографију – Fibroscan.

Из Болнице „Србија“ наводе да је ријеч о брзој, неинвазивној и поузданој методи, налик ултразвуку, којом се може стећи увид у стање јетре, односно узнапредовалости њене болести, што је пресудно у одређивању даље терапије.

Како наводе, безболан преглед, који нема ризик од крварења и других компликација, траје око 10 минута, а резултати ове процедуре су доступни одмах.

Заинтересовани пацијенти преглед могу заказати на број телефона: 057/ 325-300, локал 399 и 409 и 057/ 325-340, у периоду од 13. 00 до 14. 30 часова.

Из ове болнице напомињу да је за преглед неопходна упутница, те да ће о термину прегледа пацијенти бити накнадно обавјештени.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град у марту постао богатији за 33 бебе Наш град у марту постао богатији за 33 бебе
Болницу "Србија" у 10 дана напустила два доктора и шест медицинских сестара и техничара Болницу "Србија" у 10 дана напустила два доктора и шест медицинских сестара и техничара
Бјелогрлић: Више обољелих од хроничне болести бубрега Бјелогрлић: Више обољелих од хроничне болести бубрега
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    6h 3m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    4h 58m
    2
  • Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
    22h 20m
    27
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    9h 20m
    0
  • Прије 25 година НАТО убио 60 путника „Ниш експреса“
    8h 21m
    1