Dr Topić u Bolnici „Srbija“ krajem novembra

04.11.2022. 17:52
0
IZVOR: katera.news

Zbog velikog interesovanja i potreba za uslugama iz oblasti konzervativnih grana medicine, gastroenterologije, kardiologije, reumatologije i nefrologije, u Bolnicu „Srbija“ u Istočnom Sarajevu, dolaziće ljekari iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Zbog interesovanje i potreba za uslugama iz oblasti nefrologije, saradnja je dogovorena sa doktorom Goranom Topićem, specijalistom nefrologije.

Dr Goran Topić trenutno je zaposlen u Univezitetskom kliničkom centru Republike Srpske, kao pomoćnik generalnog direktora za medicinske poslove, specijalista nefrologije, a od oktobra 2021. godine predsjednik je Udruženja nefrologa Republike Srpske.

- Dr Topić je član Tima za transplantaciju u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Od aprila 2019. godine nacionalni je koordinator za transplantacije Republike Srpske. Kao stručni saradnik iz polja nefrologije na Prijedlog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske učestvovao je u stručnoj kontroli dijaliznih centara u Republici Srpskoj. Kao saradnik  učestvovao je u nekoliko kliničkih studija na polju nefrologije, imunologije i kardiologije te posjeduje svojevrsno iskustvo u kliničkim studijama – naveli su iz Bolnice „Srbija“.

Dr Topić u ovu bolnicu dolazi 25. novembra i obavljaće tranzientnu elastografiju – Fibroscan.

Iz Bolnice „Srbija“ navode da je riječ o brzoj, neinvazivnoj i pouzdanoj metodi, nalik ultrazvuku, kojom se može steći uvid u stanje jetre, odnosno uznapredovalosti njene bolesti, što je presudno u određivanju dalje terapije.

Kako navode, bezbolan pregled, koji nema rizik od krvarenja i drugih komplikacija, traje oko 10 minuta, a rezultati ove procedure su dostupni odmah.

Zainteresovani pacijenti pregled mogu zakazati na broj telefona: 057/ 325-300, lokal 399 i 409 i 057/ 325-340, u periodu od 13. 00 do 14. 30 časova.

Iz ove bolnice napominju da je za pregled neophodna uputnica, te da će o terminu pregleda pacijenti biti naknadno obavješteni.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preminuo primarijus doktor Momir Janković Preminuo primarijus doktor Momir Janković
U Bolnici „Srbija“ od septembra redovne posjete duhovnika U Bolnici „Srbija“ od septembra redovne posjete duhovnika
Dr Vladimir Radović novi specijalista ginekologije i akušerstva u Bolnici „Srbija“ Dr Vladimir Radović novi specijalista ginekologije i akušerstva u Bolnici „Srbija“
Najčitanije
  • U Istočnom Novom Sarajevu isplaćena plata od 246.506 KM
    20h 48m
    1
  • Istočna Ilidža: Okrugli sto o nasilju - Potrebno strogo sankcionisati nasilnike
    17h 25m
    1
  • Spomenik „Beli anđeo“ simbol vaskrsenja sarajevskih Srba iz uništenja (FOTO)
    12h 46m
    0
  • Zaboravljeni korijeni: Manastir Liplje - Teslić (VIDEO)
    23h 39m
    0
  • Vozač imao preko 4,22 promila alkohola u krvi
    22h 30m
    0