Драги народе…

28.12.2019. 13:17
0
ИЗВОР: Srpska.info

Непријатељ српском народу тренутно нису ни Запад, ни Америка, ни Бошњаци, нити било ко други. Највећи непријатељи једни другима смо постали ми сами.

Скупови власти и опозиције још једном су показали да су подјеле толико дубоке, да смо подијељени чак и по питању насиља, а бар по том питању бисмо сви требали бити на једној страни – на страни која ни у ком случају не подржава насиље.

Ови скупови су посебни јер су овај пут искориштени борци Републике Српске. Борци који су ризиковали животе борећи се заједно данас су натјерани да буду једни против других.

Мучно је било ових дана бити грађанин ове земље, гледати како се оправдава насиље, слушати осуђене криминалце како бране Републику Српску од других бораца и слушати како се уз хармонику оправдава и легализује насиље којем је свједочила цијела држава, па и шире.

Плашим се и да помислим шта би било да не постоји видео снимак када лажу људе који су све видјели својим очима.

И тако. Грађане су се опет подијелили на оне који су морали и на оне које нису. На оне који нису за НАТО и на оне друге који исто нису за НАТО. Подијелили су грађане на оне који воле Републику Српску и на оне који такође воле Републику Српску. Подијелили су нас како никад нисмо замишљали да ћемо бити подијељени.

Не само да смо свједочили да су подјеле неизбежне, а да насиље неће бити санкционисано, него смо свједочили да људи подржавају насиље, да је насиље легализовано и да је свако добио оно што је заслужио.

Драги народе, бројали су нас као овце пред спавање и говорили гдје нас је више. На ком скупу протв НАТО пута нас је више, да је више оних који воле Републику Српску код пећине или на паркингу. Драги народе овце се броје пред спавање, а не на скуповима. Чак и ви који сте морали, требате знати да избора увијек има и надам се да једног дана више нећете морати.

Бројећи нас тако, заборавили су да се рачунају само они који су дошли својом вољом, а организатори оба скупа добро знају колико то мијења коначан резултат њиховог надметања.

Драги народе да вас опет питам, колико вас мисли да је ово све што се дешава нормално и колико вас стварно ово подржава? Ако има и један пуно је.

Коментари 0
Повезане вијести
"Колатерална штета" - 25 годинa од убиства цивила у Грделичкој клисури "Колатерална штета" - 25 годинa од убиства цивила у Грделичкој клисури
Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци
Велики протестни скуп Срба на КиМ: "Нећете нас протерати с наших огњишта" Велики протестни скуп Срба на КиМ: "Нећете нас протерати с наших огњишта"
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    18h 8m
    0
  • Крађа у Палама
    16h 26m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    12h 53m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    15h 41m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    9h 2m
    0