Државни затвор у Војковићима расписао конкурс: Траже 100 радника

03.12.2019. 10:36
0
ИЗВОР: Avaz.ba

Министарство правде БиХ расписало је јавни конкурс за пријем у радни однос 100 запосленика у Заводу за извршење казнених санкција, притвора и других мјера БиХ у Источном Сарајеву, потврђено је том министарству.

Од укупно 100 позиција оглашених на првом конкурсу за запошљавање у државном затвору највише их се односи на „овлаштени заводски службеник у чину старијег полицајца“, којих се тражи чак 61.

Конкурс је објављен у петак, 29. новембра, а остаје отворен 15 дана од тог дана.

Иначе, раније је објављено да ће државни затвор, по систематизацији радних мјеста, имати око 300 чувара, административних радника, кувара, васпитача…

У овај објект уложено је око 40 милиона евра. Технички пријем државног затвора извршен је још почетком октобра прошле године, ипак још се не зна када ће затвор почети с радом, односно када ће у њега ући осуђени за најтежа кривична дјела, међу којима су и ратни злочини.

Тренутно се дан смјештаја осуђеника који би требали бити пребачени у државни затвор у ентитетским заводима плаћа 40 КМ, а таквих је затвореника око 480. То значи да мјесечно у те сврхе буде исплаћено више од 570.000 марака, пише Avaz.

Подсјећамо, Марко Вујевић, дипломирани правник, именован је за вршиоца дужности управника Завода за извршење кривичних санкција, притвора и других мјера Босне и Херцеговине.

Окорјеле криминалце и ратне злочинце у државном затвору чекају услови готово равни оним хотелским. Док, примјерице, у установама гдје се збрињавају ментално инвалидна дјеца, попут оне у Пазарићу, владају катастрофални услови, осуђеници за најтежа кривична дјела на располагању ће имати најмодернију кухињу, удобне собе, најмодернију стоматолошку ординацију, салу за рекреацију, фитнес и „љубавну собу“…

Затвор ће имати и такозвану гумену собу, у коју ће бити смјештени затвореници за које се процјењује да су у опасности од самоповређивања.

Јасно је да се у БиХ европски стандарди и основна људска права поштују када су у питању затвореници, али не и дјеца.

Конкурс можете погледати ОВДЈЕ.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто
Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи
Колико је данас тешко стећи нормалне услове за живот Колико је данас тешко стећи нормалне услове за живот
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    12h 37m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    21h 29m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    15h 20m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    19h 5m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    10h 12m
    4