Дукић наредио радницима да се вакцинишу против короне

16.09.2021. 15:24
0
ИЗВОР: capital.ba

Предсједник компаније „Боксит“ Рајко Дукић наредио је својим запосленима да се вакцинишу, а они који то не ураде у најкраћем року биће искључени из радног процеса.

Дукић, који је познат по „обавезујућим инструкцијама“ радницима, јуче је донио нову инструкцију у којој је, поред обавезног ношења маски, дезинфекције, избјегавања скупова, наредио и да се вакцинишу - преноси портал Capital.ba.

-Лица која евентуално нису вакцинисана обавезна су да то ураде, изузев уколико постоје здравствени разлози да не могу да се вакцинишу. Лица која нису вакцинисана, а то не ураде у најкраћем могућем року, биће искључена из радног процеса. Препоручује се трећа вакцина, када буде омогућено да је запослени приме - навео је Рајко Дукић у наредби.

У наредби се истиче да је, с обзиром на то да расте број обољелих од корона вируса, ради заштите здравља и имовине, обавезно ношење заштитних маски у аутобусима, робној кући, мотелу и другим радним и производним објектима, гдје је присутан већи број запослених.

Од радника тражи и да избјегавају веће скупове, „уколико нису организовани примјеном пуних мјера заштите присутних лица“.

-У случају појаве било каквих симптома, који карактеришу корону, хитно се треба јавити у Медицински центар - закључује Дукић.

Подсјећамо, Рајко Дукић је раније запосленима у компанији наметнуо обавезу да 30 одсто плате троше у оквиру групације.  У супротном, кажњавао их је тако што им је тај износ незаконито одбијао од плате. Након што и поред тога није могао натјерати раднике да њему остављају своју плату, одлучио је да прода робну кућу која је била у власништву компаније, а као разлог продаје је навео то што радници у њој нису трошили онолико колико је он планирао.

Поред тога, Дукић је наредио радницима и да своје аутомобиле и имовину осигуравају у „Дрина осигурању“,  чији је „Боксит“ један од сувласника.

 

Аутор: М. Чигоја Љубојевић

Коментари 0
Повезане вијести
Никад горих људи, нити горег времена као сада у Српској Никад горих људи, нити горег времена као сада у Српској
“ПРОИНТЕР” одбрусио Рајку Дукићу: Шта говорити о твојим милионима? “ПРОИНТЕР” одбрусио Рајку Дукићу: Шта говорити о твојим милионима?
Рајко Дукић жестоко ударио по Додику и Вишковићу Рајко Дукић жестоко ударио по Додику и Вишковићу
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    3h 49m
    0
  • Слани мафини
    13h 10m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 5m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    12h 59m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    7h 28m
    0