Дукић склопио споразум са тужиоцем

21.09.2020. 10:39
0
ИЗВОР: Глас Српске

Недељко Дукић (29) из Кнежева, оптужен да је заједно са боксером Марком Чолићем Родом (33) из Бањалуке покушао да убије новинара РТВ БН и портала gerila.info Владимира Ковачевића (38), закључило је споразум о признању кривице са бањалучким Окружним јавним тужилаштвом.

На данашњем суђењу Дукићу у Окружном суду у Бањалуци судско вијеће којим предсједава судија Благоја Драгосављевић искључило је јавност са рочишта за разматрање споразума. Није саопштено под којим условима је споразум потписан нити на коју казну је пристао оптужени. Одлуку да ли је споразум прихваћен или не Окружни суд ће саопштити данас.

Оптужница Дукића терети да је  покушао да убије Ковачевића 26. августа 2018.године заједно са Чолићем, који је због тога правоснажно осуђен на пет година затвора.

Њих двојица су Ковачевића напали пред његовом зградом у насељу Обилићево у Бањалуци и претукли металним телескопским палицама.

Ковачевић је задобио тешку повреду  - нагњечење мозга те више лакших повреда по глави, усни, уху, рамену, наткољеници и поткољеници.

Дукић је након премлаћивања новинара побјегао,а предао се у новембру прошле године. Њему је још у јесен 2018. године одређен притвор.

Коментари 0
Повезане вијести
Окончана драма: Мушкарац који је пријетио самоубиством у колима Хитне Окончана драма: Мушкарац који је пријетио самоубиством у колима Хитне
Једномјесечни притвор осумњиченима за покушај убиства у Палама Једномјесечни притвор осумњиченима за покушај убиства у Палама
Предложен притвор за двојицу Паљана осумњичених за покушај убиства Предложен притвор за двојицу Паљана осумњичених за покушај убиства
Најчитаније
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    3h 16m
    1
  • У току увиђај у стану гдје су пронађена тијела жене и двоје дјеце
    17h 17m
    0
  • Матурантима по 100 КМ од Општине Источна Илиџа (ФОТО)
    21h 39m
    4
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    2h 23m
    0
  • Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
    22h 4m
    0