Два лица у карантину, 17 под здравственим надзором

13.04.2020. 13:48
0
ИЗВОР: СРНА

На Сокоцу нема заражених вирусом корона, под здравственим надзором тренутно је 17 лица, док су двије особе у локалном карантину, подаци су соколачког Дома здравља "Др Љубомир Ћеранић".

Директор ове здравствене установе Адријана Станар навела је да је ријеч о два лица која су ушла у БиХ и том приликом добила рјешења за карантински смјештај, у складу са важећим Законом о заштити становништва од заразних болести Републике Српске и наредбама Републичког штаба за ванредне ситуације.

Станарова је рекла да је у петак, 10. априла, званично почео да ради карантин у овој локалној заједници и та два лица су у њему и смјештена.

- Протеклог викенда осам лица је стављено под надзор, а за девет је истекла ова мјера - навела је Станарова.

Она је подсјетила да је мјера самоизолације до сада истекла за 178 лица, те да је укључујући и тренутних 17, у овој локалној заједници укупно под надзором било 195 лица.

Станарова је рекла да је Дом здравља данас преузео личну заштитну опрему и дезинфекциона средства од Јавне здравствене установе Институт за јавно здравство Републике Српске, преко Регионалног центра Источно Сарајево.

Према њеним ријечима, ова опрема састоји се од 75 вишекратних и 40 једнократних заштитних одијела, 4.000 хируршких маски, 1.000 заштитних рукавица, 100 капа и одређене количине дезинфекционих средстава.

Коментари 0
Повезане вијести
У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО) У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО)
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској
Најчитаније
  • Мајор Коста Тодоровић – Легенда о српском храбром срцу
    18h 4m
    0
  • Домаћи посни брускети
    18h 37m
    0
  • Ухапшен Сокочанин због сумње да је бацио бомбу у двориште куће
    13h 55m
    4
  • Лице тешко повријеђено у саобраћајној незгоди код Рогатице
    16h 3m
    0
  • Сокочани ухапшени због сумње да су намјеравали полицајцима запалити возила
    12h 16m
    1