Dva lica u karantinu, 17 pod zdravstvenim nadzorom

13.04.2020. 13:48
0
IZVOR: SRNA

Na Sokocu nema zaraženih virusom korona, pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 17 lica, dok su dvije osobe u lokalnom karantinu, podaci su sokolačkog Doma zdravlja "Dr Ljubomir Ćeranić".

Direktor ove zdravstvene ustanove Adrijana Stanar navela je da je riječ o dva lica koja su ušla u BiH i tom prilikom dobila rješenja za karantinski smještaj, u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti Republike Srpske i naredbama Republičkog štaba za vanredne situacije.

Stanarova je rekla da je u petak, 10. aprila, zvanično počeo da radi karantin u ovoj lokalnoj zajednici i ta dva lica su u njemu i smještena.

- Proteklog vikenda osam lica je stavljeno pod nadzor, a za devet je istekla ova mjera - navela je Stanarova.

Ona je podsjetila da je mjera samoizolacije do sada istekla za 178 lica, te da je uključujući i trenutnih 17, u ovoj lokalnoj zajednici ukupno pod nadzorom bilo 195 lica.

Stanarova je rekla da je Dom zdravlja danas preuzeo ličnu zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva od Javne zdravstvene ustanove Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, preko Regionalnog centra Istočno Sarajevo.

Prema njenim riječima, ova oprema sastoji se od 75 višekratnih i 40 jednokratnih zaštitnih odijela, 4.000 hirurških maski, 1.000 zaštitnih rukavica, 100 kapa i određene količine dezinfekcionih sredstava.

Komentari 0
Povezane vijesti
U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO) U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO)
Zeljković i ostali krajem maja opet u sudnici Zeljković i ostali krajem maja opet u sudnici
Korona virus potvrđen kod još devet osoba u Srpskoj Korona virus potvrđen kod još devet osoba u Srpskoj
Najčitanije
  • Major Kosta Todorović – Legenda o srpskom hrabrom srcu
    20h 7m
    0
  • Domaći posni brusketi
    20h 40m
    0
  • Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
    15h 58m
    4
  • Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice
    18h 6m
    0
  • Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila
    14h 19m
    1