Два нова студијска програма на Катедри за новинарство

16.05.2020. 15:00
0
ИЗВОР: Srna

Катедра за новинарство и политикологију на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву припремила је у оквиру модернизације два нова студијска програма - Новинарство и односи с јавношћу, те Политикологија и међународни односи.

Руководилац Катедре Вук Вучетић изразио је наду да ће ови студијски програми ускоро бити лиценцирани, те додао да је више него евидентно да су односи с јавношћу изузетно атрактивна професија која је у експанзији.

Он је појаснио да су због тога одлучили за реорганизацију постојећег студијског програма за новинарство и да будућим студентима понуде могућност стицања дипломе новинара и комуниколога за односе с јавношћу.

-Вјерујемо да ће овај нови атрактивни, унапријеђени студијски програм привући велики број младих људи који се у будућности виде као стручњаци за односе с јавношћу, ПР савјетнике и слично- рекао је Вучетић Срни.

Он је напоменуо да је и студијски програм за Политикологију и међународне односе освјежен, допуњен атрактивнијим, квалитетнијим и занимљивијим предметима који више одговарају потребама тржишта.

О доступним студијским програмима заинтересовани се могу информисати на "Инстаграм" налогу "новинарствоиполитикологија", те поставити додатна питања у вези са условима уписа, начину полагања пријемног испита и слично.

Вучетић је додао да Катедра за новинарство и политикологију настоји да студентима, осим теоријских знања, обезбиједи и практичну наставу, те подсјетио да факултет има потписане споразуме са готово свим локалним медијским кућама у којима студенти новинарства могу да обаве неопходну праксу.

-У плану је потписивање споразума са амбасадама и другим јавим институцијама у којима ће студенти политикологије и међународних односа моћи да обављају праксу- прецизирао је Вучетић, а најавио је да би на Филозофском факултету ускоро требало да буде покренут студентски онлајн радио "Радио филозофски".

Он је додао и да су се сви наставници и сарадници са катедре брзо прилагодили условима онлајн наставе, те сматра да би у требало размишљати о могућности редовног студирања на даљину, што би могло да допринесе већој атрактивности студијских програма и већем броју уписаних студената.

Пријемни испити за школску 2020/2021. годину биће организовани 1. и 2. јула, а Вучетић је напоменуо да ове године студирање на првом циклусу завршава прва генерација политиколога.

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    9h 40m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 24m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    20h 51m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    3h 9m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    23h 10m
    0