Два већа пожара на Сокоцу стављена под контролу

10.08.2021. 09:58
0
ИЗВОР: СРНА

Два већа пожара на подручју општине Соколац синоћ су стављена под контролу, а изгорјело је око 13 хекатара шуме и десет хектара ливада, речено је Срни у Шумском газдинству "Романија".

Технички директор у соколачком газдинству Бојан Чортан рекао је да је у току гашење пожара на локалитету Бабине, на подручју Радне јединице Палеж, гдје је ватра захватила око два-три хекатара високе шуме.

Он је навео да је овај пожар под под контролом.

- На подручју које покрива Радна јединица Каљина, на рејону између села Цврчићи и Имамовићи, у пожару је изгорјело око 10 хекатара високе шуме и исто толико ливада и ниског растиња - навео је Чортан.

Он каже да и данас пожар гаси велики број радника шумарства и соколачки ватрогасци.

У Ватрогасном одјељењу Соколац потврдили су Срни да су два већа пожара на подручју ове општине под контролом и да у гашењу учествује више од 85 радника шумарства и ватрогасаца.

Командир овог одјељења Миле Шарац рекао је да је на подручју Бабина активан "подземни пожар" који је тешко гасити јер је непредвидив, а ријеч је о неприступачном терену.

- Овај пожар се гаси већ трећи дан копањем канала и натапање водом - рекао је Шарац.

Он је додао да је на гашењу пожара ангажована комплетна Радна јединица Палеж Шумског газдинства "Романија" и дио Ватрогасног одјељења Соколац.

- Употријебили смо наша и возила газдинства, ангажовали приватна возила за гашење, те допремили бачве са водом, импровизовали и формирали линију од 300 метара кроз подручје густо обрасло шумом на коме нема ни најмање стазе и тако приступили пожаришту - навео је Шарац.

Он каже да је на подручју Црвчићи-Имамовићи активан "крунски" пожар који се шири брже од подземног и пријети околним селима на том подручју.

Шарац је додао да су на гашењу пожара у Цврчићима ангажована два, а на Бабинама једно ватрогасно возило соколачког Ватрогасног одјељења.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан Форум за безбједност општине Соколац Одржан Форум за безбједност општине Соколац
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Најчитаније
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    22h 32m
    1
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    4h 0m
    5
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    17h 10m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    17h 42m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    23h 15m
    0