Двије стотине седамнаест доза крви за 217 бораца који су дали живот за одбрану Војковића, Грлице и Крупца

02.08.2023. 11:24
0
ИЗВОР: katera.news

Поводом обиљежавања 4. августа - дана одбране Војковића, Грлице и Крупца, Удружење добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије организује једну посебну, меморијалну акцију у част погинулих бораца са овог подручја.

Госпава Пејић, предсједник регионалног Удружења добровољних давалаца крви, рекла је да сваком донираном капљицом настају хероји који некоме поклоне живот.

- Даривање крви спашавамо живот и на симболичан начин желимо да обиљежимо 31 годину од одбране Војковића, Грлице и Крупца у Одбрамбено-отаџбинском рату и присјетимо се свим хероја који су живот положили за српску земљу – рекла је Пејићева за Катеру.

Пејићева је истакла да су у љетним мјесецима пријеко потребне дозе и резерве крви будући да су тада годишњи одмори и да су залихе ове драгоцјене течности смањене.

Предсједник Предсједништва Општинске борачке организације „Илиџански борац“ Саша Шкобо за наш портал је рекао да је циљ акције да се прикупи 217 доза у знак сјећања на 217 погинулих бораца.

Он је подсјетио да ће се акција добровољног даривања крви одржати сутра од 8.00 до 14.00 часова у просторијама спортске дворане Основне школе „Алекса Шантић“ у Војковићима.

Након акције ће за све даваоце крви бити организован ручак у парохијском дому у Војковићима.

Даваоци крви, који желе да учествују у овој хуманој мисији, могу се пријавити на број телефона 065/601-908 или на Фејсбук страницу Удружења добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије.

Акцију добровољног даривања крви реализује Завод за трансфузијску медицину Српске - Служба за трансфузиологију у Болници "Србија" у Источном Сарајеву, у сарадњи са општином Источна Илиџа.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог свештеномученика Петра у Војковићима Сутра Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог свештеномученика Петра у Војковићима
У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО) У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    4h 9m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 53m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    19h 6m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    15h 20m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    20h 12m
    0