Џиу џицу клуб "Славија" проглашен за најбољу екипу у Лозници (ФОТО)

10.05.2021. 17:38
0
ИЗВОР: КАТЕРА

Џиу-џицу клуб "Славија"  из Источног Сарајева наступио је у најјачем саставу на Међународном турниру у Лозници  у организацији академија борилачких спортова "Лозница" и џиу-џицу савез Републике Србије.

- Боје Славије бранило је  10 такмичара који су се борили у својим и узрасно већим категоријама и показали доминацију освојивши укупно 16 медаља:11 златних, 4 сребрене и 1 бронзану медаљу – рекао је за наш портал тренер Данијел Блажић.

Слика

У категорији јуниора изнад 94 килограм у финалу су се састале клупске колеге Лука Бојанић и Лазар Матић, а Бојанић је изашао као бољи из овог дуела и освојио злато. Давор Бујак се окитио са двије златне медаље у јуниорској и сениорској категорији испод 94 килограма.

Данијел Дамјановић је такође освојио двије медаље и то злато у конкуренцији јуниора и сребро у конкуренцији сениора.

У јуниорском финалу у категорији испод 69 килограма такође су се бориле клупске колеге Драгаш Огњен и Павле Шкрба. Побједу је однио Шкрба који је такође освојио сребро у категорији сениора испод 69 килограма док је Огњен Драгаш поред сениорског сребра освојио и злато у категорији јуниора испод 69 килограма.

Анђела Ждрале је освојила двије златне медаље, једну као кадет, а другу као јуниор обје испод 52 килограма. Павле Готовац је такође освојио двије златне медаље као нада и кадет у категорији испод 60 килограма. Кристијан Петровић је освојио бронзу у категорји пионира изнад 66 килограма, док је Марко Јефтовић остао без пласмана.

- Наш тим је са 16 медаља проглашен за најбољу екипу првог међународног турнира "Лозница Опен 2021" , а наш такмичар Бујак Давор са два освојена злата за најбољег такмичара турнира – истакао је Блажић.

Слика

Посебно је истакао  и младе наде Ждрале Анђелу и Готовац Павла који су на овом турниру освојили по 2 златне медаље.

- На такмичењу је учешће узело 17 екипа из Србије, Црне Горе, Републике Српске и Македоније, а наш тим су предводили тренери Радошевић Тамара, те Елек Миа и Блажић Данијел који су на овом такмичењу имали и улогу судија – појаснио је Блажић.

Блажић је истакао да је ово први у низу турнира на календару џиу-џицу клуба Славија који је посљедњих година званично најбољи клуб џиу-џицу савеза Републике Српске и према његовим ријечима  један од најбоље организованих клубова у Источном Сарајеву.

Коментари 0
Повезане вијести
Џиjу-џицу клуб Славија са 27 такмичара иде у Марибор Џиjу-џицу клуб Славија са 27 такмичара иде у Марибор
Павле Готовац првак Србије у џију-џицуу Павле Готовац првак Србије у џију-џицуу
Џију-џицу клуб "Славија" домаћин међународног турнира Џију-џицу клуб "Славија" домаћин међународног турнира
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    12h 18m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    8h 15m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    14h 22m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    11h 36m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    10h 34m
    0