Džiu džicu klub "Slavija" proglašen za najbolju ekipu u Loznici (FOTO)

10.05.2021. 17:38
0
IZVOR: KATERA

Džiu-džicu klub "Slavija"  iz Istočnog Sarajeva nastupio je u najjačem sastavu na Međunarodnom turniru u Loznici  u organizaciji akademija borilačkih sportova "Loznica" i džiu-džicu savez Republike Srbije.

- Boje Slavije branilo je  10 takmičara koji su se borili u svojim i uzrasno većim kategorijama i pokazali dominaciju osvojivši ukupno 16 medalja:11 zlatnih, 4 srebrene i 1 bronzanu medalju – rekao je za naš portal trener Danijel Blažić.

Slika

U kategoriji juniora iznad 94 kilogram u finalu su se sastale klupske kolege Luka Bojanić i Lazar Matić, a Bojanić je izašao kao bolji iz ovog duela i osvojio zlato. Davor Bujak se okitio sa dvije zlatne medalje u juniorskoj i seniorskoj kategoriji ispod 94 kilograma.

Danijel Damjanović je takođe osvojio dvije medalje i to zlato u konkurenciji juniora i srebro u konkurenciji seniora.

U juniorskom finalu u kategoriji ispod 69 kilograma takođe su se borile klupske kolege Dragaš Ognjen i Pavle Škrba. Pobjedu je odnio Škrba koji je takođe osvojio srebro u kategoriji seniora ispod 69 kilograma dok je Ognjen Dragaš pored seniorskog srebra osvojio i zlato u kategoriji juniora ispod 69 kilograma.

Anđela Ždrale je osvojila dvije zlatne medalje, jednu kao kadet, a drugu kao junior obje ispod 52 kilograma. Pavle Gotovac je takođe osvojio dvije zlatne medalje kao nada i kadet u kategoriji ispod 60 kilograma. Kristijan Petrović je osvojio bronzu u kategorji pionira iznad 66 kilograma, dok je Marko Jeftović ostao bez plasmana.

- Naš tim je sa 16 medalja proglašen za najbolju ekipu prvog međunarodnog turnira "Loznica Open 2021" , a naš takmičar Bujak Davor sa dva osvojena zlata za najboljeg takmičara turnira – istakao je Blažić.

Slika

Posebno je istakao  i mlade nade Ždrale Anđelu i Gotovac Pavla koji su na ovom turniru osvojili po 2 zlatne medalje.

- Na takmičenju je učešće uzelo 17 ekipa iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Makedonije, a naš tim su predvodili treneri Radošević Tamara, te Elek Mia i Blažić Danijel koji su na ovom takmičenju imali i ulogu sudija – pojasnio je Blažić.

Blažić je istakao da je ovo prvi u nizu turnira na kalendaru džiu-džicu kluba Slavija koji je posljednjih godina zvanično najbolji klub džiu-džicu saveza Republike Srpske i prema njegovim riječima  jedan od najbolje organizovanih klubova u Istočnom Sarajevu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Džiju-džicu klub Slavija sa 27 takmičara ide u Maribor Džiju-džicu klub Slavija sa 27 takmičara ide u Maribor
Pavle Gotovac prvak Srbije u džiju-džicuu Pavle Gotovac prvak Srbije u džiju-džicuu
Džiju-džicu klub "Slavija" domaćin međunarodnog turnira Džiju-džicu klub "Slavija" domaćin međunarodnog turnira
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    10h 34m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    10h 39m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    11h 31m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    11h 45m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    22h 34m
    0