Џудо судија из Бањалуке спасао живот младој такмичарки на првенству Балкана

24.09.2023. 14:50
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Херој дана, мјесца и године без дилеме је џудо судија и командир на Полицијској академији у МУП Републике Српске Младен Вуковић који је у суботу спасао живот младој такмичарки из Албаније.

Колико је важно реаговати смирено и правовремено у сваком тренутку могли смо да видимо и у суботу током Балканског првенства за јуниоре у џудоу које се одржава у Цазину.

Вуковић је један од судија на такмичењу, а у суботу је судбина хтјела да буде и много више од тога. Да није било његове праворемене реакције, ко зна шта би се десило Ериси Брахимај.

Наиме, млада такмичарка је током борбе остала без свијести јер није на вријеме предала меч противници из Румуније. Тај њен потез могао је да доведе до трагедије да није било правовремене реакције Бањалучанина који је иначе и тренер у Џудо клубу „Борац“.

Све се одиграло муњевитом брзином рекао је Вуковић за „Српскаинфо“. Истиче да није било много времена за размишљање него је морао да реагује инстинктивно.

– Видио сам да не даје знакове живота и био сам свјестан да би све могло да се заврши кобно ако не реагујем хитно. Урадио сам реанимацију и масажу срца и не могу да вам опишем какво олакшање сам осјетио када сам видио да постаје свјесна и да је почела да дише. Не можете ни да замислите тај осјећај, захвалио сам се Богу што је све завршило како треба – рекао је у даху Вуковић за „Српскаинфо“.

Сувишно је говорити да би ово све поновио у било којем тренутку јер каже да осјећај када спасиш нечији живот не може да се опише ријечима.

Случајност или не, Вуковић је прије десет година учинио исту ствар. Он је 2013. док је био инспектор спасао жену која је скочила у Врбас. Ни тада, као ни сада, није било простра за чекање – скочио је у воду и извадио несрећну жену.

Наравно, овај потез са Балканског првенства неће остати незапажен па ће бити предложен за фер-плеј награду, потврдили су организатори такмичења. Ми можемо само да додамо – сасвим залужено!

Коментари 0
Повезане вијести
„Фамосу“ пехар за најуспјешнији клуб сениорског првенства Републике Српске „Фамосу“ пехар за најуспјешнији клуб сениорског првенства Републике Српске
Џудо клуб Фамос један од најуспјешнијих клубова на државном првенству Џудо клуб Фамос један од најуспјешнијих клубова на државном првенству
Џудисти "Олимпика" богатији за једанаест медаља Џудисти "Олимпика" богатији за једанаест медаља
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    9h 25m
    8
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    11h 56m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    9h 39m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    9h 31m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    1h 46m
    0