Едукација ученика о опасностима употребе ватреног оружја

29.05.2024. 10:26
0
ИЗВОР: srna.rs

Министарство унутрашњих послова /МУП/ и ове године спроводи кампању "Оружје не штити, оружје убија" чији је циљ да упозна дјецу школског узраста са потенцијалним опасностима које представља незаконита употреба ватреног оружја, као и руковање минско-експлозивним средствима.

У основним и средњим школама већ је организован низ предавања за ученике, а циљ је да до краја школске године што више њих присуствује предавањима и да науче да оружје и минско-експлозивна средства нису играчке и да нестручно руковање истим може имати трагичне посљедице.

Ученици се током предавања едукују и са процедурама о поступању у случају сазнања да неко у њиховом окружењу посједује илегално наоружање или пронађе минско-експлозивно средство, саопштено је из МУП-а.

Ђацима се указује и на то да на јавним површинама могу пронаћи одбачена минско-експлозивна средства, која могу представљати непосредну опасност по грађане, те им се говори како да поступају у таквим ситуацијама.

Кампању "Оружје не штити, оружје убија" МУП спроводи сваке године, а прошле и ове године нису евидентиране повреде малољетних лица због нестручног руковања оружјем или МЕС-ом.

МУП подсјећа грађане да се понашају одговорно, те да легално оружје треба држати на безбједном мјесту, што даље од дјеце, а у случају проналаска минско-експлозивног средства или другог илегалног наоружања одмах обавијестити најближу полицију станицу позивом на број 122.

Коментари 0
Повезане вијести
Ауто-мото друштво Рогатица и МУП Републике Српске спровели акцију "Лако је брзину смањити" Ауто-мото друштво Рогатица и МУП Републике Српске спровели акцију "Лако је брзину смањити"
МУП Српске уводи нову праксу за плаћање казни МУП Српске уводи нову праксу за плаћање казни
Ухапшено десет лица, осумњичени да су трговали са двије тоне дроге Ухапшено десет лица, осумњичени да су трговали са двије тоне дроге
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 24m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 47m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 20m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 17m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 8m
    0