Екипа "Кафе Домино Пале" побједник турнира „Бошко Вујадин“ у Касиндолу

16.06.2024. 21:57
0
ИЗВОР: katera.news

Побједом екипе "Кафе Домино Пале" над екипом „ Е-Спорт“ завршен је Меморијални турнир „Бошко Вујадин“ у Касиндолу.

Паљани су до пехара стигли побједом у извођењу пенала 6:5, док је у регуларном дијелу резултат био 3:3.

У утакмици за треће мјесто "Касиндо" је савладао "Елбрус Јахорину".

Најбољи играч турнира је Огњен Радовић из побједничке екипе, док је за најбољег стријелца проглашен Петар Живковић, такође изпобједничке екипе.

Најбољи голман турнира је Марко Терзић из екипе "Е-Спорт".

Финалном утакмицом завршена је манифестација „Дани Касиндолског батаљона“ коју, у знак сјећања на команданта овог батаљона Бошка Вујадина и остале погинуле борце са овог подручја, организују Мјесна борачка организација Касиндо  и Општина Источна Илиџа.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: katera.news

Предсједник Организационог одбора Слободан Маунага навео је да се ова манифестација организује у знак сјећања на команданта овог батаљона Бошка Вујадина и остале погинуле борце са овог подручја.

Маунага је подсјетио да је 9. јуна организован традиционални поход на кланац, мјесто гдје су погинули први борци овог батаљона и успостављена прва борбена линија, који је ове године окупио велики број учесника.

Парастос погинулим борцима Касиндолског батаљона и пологање цвијећа на спомен-обиљежју у Касиндолу било је уприличено јуче, након чега је услиједио пријем породица погинулих бораца у дворани у Касиндолу.

- Парастосу је присуствовало око 250 људи који су дошли да одају  почасти свим палим борцима Касиндолског батаљона – рекао је он.

Према његовим ријечима, јучерашњи дан је био у знаку хуманости и турниру ветерана „За Милоша“, на којем је прикупљено 2.148 КМ за наставак лијечења Милоша Божовића.

- Прошле године смо организовали хуманитарни турнир за нашу суграђанку Магдалену, ове године за Милоша. Надамо се да у наредним годинама неће бити потебно организовати овакве турнире, али, уколико буде, организоваћемо сваки пут када наши суграђани буду требали помоћ – рекао је он.

Бранислав Арсенијевић из „Е-Спорт-а" и Милош Галин из побједничке екипе навели су да је организација била на врхунском нивоу, те да се играо квалитетан фудбал.

- Надам се да ће турнир расти из године у годину и бити све квалитетнији – рекао је Арсенијевић.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјеца са Косова и Метохије не крију радост што су стигла у Источну Илиџу (ФОТО) Дјеца са Косова и Метохије не крију радост што су стигла у Источну Илиџу (ФОТО)
Дјеца са Косова и Метохије стижу у Источну Илиџу Дјеца са Косова и Метохије стижу у Источну Илиџу
Осамнаести свесрпски сабор културног стваралаштва отаџбине и расејања од 28. августа у Војковићима Осамнаести свесрпски сабор културног стваралаштва отаџбине и расејања од 28. августа у Вој...
Најчитаније
  • Посљедњи поздрав Ксенији од школских другара и наставника из Невесиња
    21h 39m
    0
  • Татјана је пала са литице у амбис, а двије и по године касније удала се за свог спасиоца
    20h 22m
    0
  • Шеснаесто чека прабабино крило...
    19h 33m
    0
  • У недјељу велико освећење Храма Светог Варнаве на Врањешу
    21h 51m
    0
  • Почео хуманитарни „Базар из блока“ у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    21h 10m
    0