Ekipa "Kafe Domino Pale" pobjednik turnira „Boško Vujadin“ u Kasindolu

16.06.2024. 21:57
0
IZVOR: katera.news

Pobjedom ekipe "Kafe Domino Pale" nad ekipom „ E-Sport“ završen je Memorijalni turnir „Boško Vujadin“ u Kasindolu.

Paljani su do pehara stigli pobjedom u izvođenju penala 6:5, dok je u regularnom dijelu rezultat bio 3:3.

U utakmici za treće mjesto "Kasindo" je savladao "Elbrus Jahorinu".

Najbolji igrač turnira je Ognjen Radović iz pobjedničke ekipe, dok je za najboljeg strijelca proglašen Petar Živković, takođe izpobjedničke ekipe.

Najbolji golman turnira je Marko Terzić iz ekipe "E-Sport".

Finalnom utakmicom završena je manifestacija „Dani Kasindolskog bataljona“ koju, u znak sjećanja na komandanta ovog bataljona Boška Vujadina i ostale poginule borce sa ovog područja, organizuju Mjesna boračka organizacija Kasindo  i Opština Istočna Ilidža.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: katera.news

Predsjednik Organizacionog odbora Slobodan Maunaga naveo je da se ova manifestacija organizuje u znak sjećanja na komandanta ovog bataljona Boška Vujadina i ostale poginule borce sa ovog područja.

Maunaga je podsjetio da je 9. juna organizovan tradicionalni pohod na klanac, mjesto gdje su poginuli prvi borci ovog bataljona i uspostavljena prva borbena linija, koji je ove godine okupio veliki broj učesnika.

Parastos poginulim borcima Kasindolskog bataljona i pologanje cvijeća na spomen-obilježju u Kasindolu bilo je upriličeno juče, nakon čega je uslijedio prijem porodica poginulih boraca u dvorani u Kasindolu.

- Parastosu je prisustvovalo oko 250 ljudi koji su došli da odaju  počasti svim palim borcima Kasindolskog bataljona – rekao je on.

Prema njegovim riječima, jučerašnji dan je bio u znaku humanosti i turniru veterana „Za Miloša“, na kojem je prikupljeno 2.148 KM za nastavak liječenja Miloša Božovića.

- Prošle godine smo organizovali humanitarni turnir za našu sugrađanku Magdalenu, ove godine za Miloša. Nadamo se da u narednim godinama neće biti potebno organizovati ovakve turnire, ali, ukoliko bude, organizovaćemo svaki put kada naši sugrađani budu trebali pomoć – rekao je on.

Branislav Arsenijević iz „E-Sport-a" i Miloš Galin iz pobjedničke ekipe naveli su da je organizacija bila na vrhunskom nivou, te da se igrao kvalitetan fudbal.

- Nadam se da će turnir rasti iz godine u godinu i biti sve kvalitetniji – rekao je Arsenijević.

Komentari 0
Povezane vijesti
Djeca sa Kosova i Metohije ne kriju radost što su stigla u Istočnu Ilidžu (FOTO) Djeca sa Kosova i Metohije ne kriju radost što su stigla u Istočnu Ilidžu (FOTO)
Djeca sa Kosova i Metohije stižu u Istočnu Ilidžu Djeca sa Kosova i Metohije stižu u Istočnu Ilidžu
Osamnaesti svesrpski sabor kulturnog stvaralaštva otadžbine i rasejanja od 28. avgusta u Vojkovićima Osamnaesti svesrpski sabor kulturnog stvaralaštva otadžbine i rasejanja od 28. avgusta u Voj...
Najčitanije
  • Posljednji pozdrav Kseniji od školskih drugara i nastavnika iz Nevesinja
    19h 58m
    0
  • Tatjana je pala sa litice u ambis, a dvije i po godine kasnije udala se za svog spasioca
    18h 41m
    0
  • Šesnaesto čeka prababino krilo...
    17h 52m
    0
  • U nedjelju veliko osvećenje Hrama Svetog Varnave na Vranješu
    20h 10m
    0
  • Lutrija naći sezonce za berbu povrća i voća
    22h 56m
    0