Електропривреда Српске пружа шансу академцима

22.06.2020. 21:12
0
ИЗВОР: radiotrebinje

Директор Електропривреде Републике Српске Лука Петровић, ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин и предсједник Управног одбора Универзитета у Источном Сарајеву Дарко Ђого потписали су данас споразум о пословно-техничкој и научној сарадњи.

Према ријечима Луке Петровића, генералног директора Електропривреде РС, технички факултети ових универзитета делегираће стотину студената и асистената који ће радити пројекте за потребе Електропривреде Републике Српске или учествовати у њиховој реализацији, те обављати праксу у неком од 11 предузећа Електропривреде Српске.

-Студенти ће за то имати адекватну накнаду- рекао је Петровић.

-Изузетно ми је драго што се рачуна на значајан ангажман академске заједнице у рјешавању најактуелнијих питања те значајних програмских активности у оквиру Електропривреде РС- рекао је ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин.

Према његовим ријечима, студенти оба универзитета имаће прилику да обављају стручну праксу у оквиру овог предузећа а ангажман будућих асистената кроз одговарајуће уговоре о дјелу је од изузетне важности.

Предсједник Управног одбора Универзитета у Источном Сарајеву Дарко Ђого указао је на важност потписивање данашњег споразума како би млади, факултетски образовани људи остали након школовања у Републици Српској.

-Високошколске установе уносе знање и једну врсту академске стабилности- рекао је Ђого.

Коментари 0
Повезане вијести
Нема продаје земље на Јахорини, на потезу Влада Републике Српске Нема продаје земље на Јахорини, на потезу Влада Републике Српске
У првој половини године за девет одсто мање кривичних дјела У првој половини године за девет одсто мање кривичних дјела
У Источном Сарајеву успјешно реализована вјежба Жандармерије и САЈ-а У Источном Сарајеву успјешно реализована вјежба Жандармерије и САЈ-а
Најчитаније
 • Ватрогасци из Источног Сарајева потресном поруком опростили се од младог колеге
  21h 6m
  0
 • Убијене двије особе, једна повријеђена
  9h 35m
  0
 • Др Владимир Радовић нови специјалиста гинекологије и акушерства у Болници „Србија“
  16h 6m
  6
 • Мостарка има рак који је метастазирао, а и супруг јој је тешко болестан: Помозимо јој у лијечењу
  20h 21m
  0
 • Путниче намјерниче, ако пролазиш кроз Улм сврати на српско војничко гробље
  10h 37m
  1