Elektroprivreda Srpske pruža šansu akademcima

22.06.2020. 21:12
0
IZVOR: radiotrebinje

Direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović, rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Istočnom Sarajevu Darko Đogo potpisali su danas sporazum o poslovno-tehničkoj i naučnoj saradnji.

Prema riječima Luke Petrovića, generalnog direktora Elektroprivrede RS, tehnički fakulteti ovih univerziteta delegiraće stotinu studenata i asistenata koji će raditi projekte za potrebe Elektroprivrede Republike Srpske ili učestvovati u njihovoj realizaciji, te obavljati praksu u nekom od 11 preduzeća Elektroprivrede Srpske.

-Studenti će za to imati adekvatnu naknadu- rekao je Petrović.

-Izuzetno mi je drago što se računa na značajan angažman akademske zajednice u rješavanju najaktuelnijih pitanja te značajnih programskih aktivnosti u okviru Elektroprivrede RS- rekao je rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin.

Prema njegovim riječima, studenti oba univerziteta imaće priliku da obavljaju stručnu praksu u okviru ovog preduzeća a angažman budućih asistenata kroz odgovarajuće ugovore o djelu je od izuzetne važnosti.

Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Istočnom Sarajevu Darko Đogo ukazao je na važnost potpisivanje današnjeg sporazuma kako bi mladi, fakultetski obrazovani ljudi ostali nakon školovanja u Republici Srpskoj.

-Visokoškolske ustanove unose znanje i jednu vrstu akademske stabilnosti- rekao je Đogo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preminula Vera Grgić Preminula Vera Grgić
Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    9h 1m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    9h 45m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    13h 50m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    13h 54m
    2
  • Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu
    9h 29m
    3