Електротехнички факултет додијелио Захвалнице за допринос промоцији факултета

09.07.2020. 19:32
0
ИЗВОР: Катера

Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву додијелио је Захвалнице Омладинском удружењу студената ЕТФ-а „Стелекс-у“ и Студентској организацији ЕТФ-а „EESTEC-у" за допринос промоцији Електротехничког факултета.

Омладинско удружење студената „Стелекс“ је промоцији факултета највише допринијело кроз акцију под називом "Желим поново да упишем ЕТФ". 

Циљ те акције је да „Стелекс“ финансира трошкове уписа за шест најбољих бруцоша по листи квалификационог испита, односно за по два студента са сва три студијска смјера - Електроенергетика, Аутоматика и електроника, Рачунарство и информатика. 

Слика

Предсједник Омладинског удружења „Стелекс“ Никола Перишић за портал Катеру рекао је да се, како је акција медијски испраћена, убрзо јавио велики број дипломираних инжењера који су завршили Електротехнички факултет са жељом да подрже акцију. Тако је акција добила знатно шире размјере.

Перишић је додао да су кроз ову акцију до сада обезбијеђена новчана средства за упис 45 бруцоша. 

- У разговору са неким од дипломираних инжењера чуо сам један диван термин који је код њих синоним за наш факултет, а то је "наша друга кућа". Мислим да та фраза најбоље описује атмосферу која влада на нашем факултету и показује како се, не само студенти, већ и професори и запослени ЕТФ-а држе као једна велика породица. Са сигурношћу могу рећи да је ова акција веома успјешно изведена и да је испуњен основни циљ, а то је да на неки начин олакшамо будућим колегама и њиховим родитељима и на тај начин им пожелимо топлу добродошлицу и покажемо да су битан дио наше заједнице – истакао је Предсједник „Стелекс-а“ за портал Катеру.

Перишић је искористио прилику да се захвали свим људима који су подржали ову акцију и управи Електротехничког факултета, која је у потпуности подржала ову акцију.

- Желим да позовем средњошколце да упишу Електротехнички факултет у Источном Сарајеву, јер је то дефинитивно прави избор – нагласио је Перишић.

Предсједник Студентске организације „EESTEC LC“ Лука Ждрале захвалио је Електротехничком факултету на Захвалници и навео да је организација „EESTEC“ у протеклом периоду констатно радила на промоцији факултета на све могуће начине, у сарадњи са Електротехничким факултетом и другим студентским организацијама.

Слика

Ждрале каже да једна од најзначајнијих ствари коју је „EESTEC“ урадио јесте снимање промотивног видеа, односно рекламе, помоћу које су на друштвеним мрежама и порталима урадили значајну промоцију и дошли до шире мреже потенцијалних бруцоша.

- Уз помоћ разних активности, како факултета, тако и организација, успјели смо да значајно повећамо број уписаних бруцоша у односу на прошлогодишњи први уписни рок. Даљим радом и разним начинима промоције, планирамо привући што већи број матураната на наш Електротехнички факултет, показујући им широки спектар квалитета наше установе – истакао је Предсједник „EESTEC-а“. 

Слика

Продекан за наставу доц. др Срђан Лале, који је испред Електротехничког факултета додијелио Захвалнице, каже да је Електротехнички факултет у Источном Сарајеву веома захвалан и поносан на своје студенте, јер су показали велику друштвену одговорност и солидарност у помагању онима којим је оваква помоћ веома значајна, нарочито ако се узме у обзир да је тренутна епидемиолошка ситуација донијела многим породицама финансијске проблеме.

Лале је додао да огромну захвалност Електротехнички факултет дугује свим својим дипломираним инжењерима, који су учествовали у акцији и тиме помогли будућим студентима да упишу овај факултет и постану, за неколико година, дио велике и веома важне заједнице инжењера електротехнике.

- Ми смо веома поносни на наше студенте, јер су узели активно учешће, не само у промоцији свог факултета и универзитета, већ и у промоцији идеје да будући млади стручњаци остану у нашој држави – нагласио је Лале.

Електротехнички факултет у Источном Сарајеву, у првом уписном року, уписало је 65 студената.

Продекан за наставу истакао је да, иако је то боље него прошле године, још увијек нису у потпуности задовољни, јер је остало слободно још 41 мјесто на буџету.

- Очекујемо у другом и трећем уписном року да се тај додатни број буџетских мјеста попуни – закључио је Лале. 

Коментари 0
Повезане вијести
Студенти ЕТФ-а освојили прво мјесто на хакатону са пројектом "Е-градскa Управа" Студенти ЕТФ-а освојили прво мјесто на хакатону са пројектом "Е-градскa Управа"
Промовисан 41 дипломирани инжењер и четири мастера електротехнике (ФОТО) Промовисан 41 дипломирани инжењер и четири мастера електротехнике (ФОТО)
У петак промоција дипломираних инжењера и мастера електротехнике У петак промоција дипломираних инжењера и мастера електротехнике
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    9h 1m
    0
  • Слани мафини
    18h 22m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    20h 17m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    18h 11m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    12h 40m
    3