Elektrotehnički fakultet dodijelio Zahvalnice za doprinos promociji fakulteta

09.07.2020. 19:32
0
IZVOR: Katera

Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu dodijelio je Zahvalnice Omladinskom udruženju studenata ETF-a „Steleks-u“ i Studentskoj organizaciji ETF-a „EESTEC-u" za doprinos promociji Elektrotehničkog fakulteta.

Omladinsko udruženje studenata „Steleks“ je promociji fakulteta najviše doprinijelo kroz akciju pod nazivom "Želim ponovo da upišem ETF". 

Cilj te akcije je da „Steleks“ finansira troškove upisa za šest najboljih brucoša po listi kvalifikacionog ispita, odnosno za po dva studenta sa sva tri studijska smjera - Elektroenergetika, Automatika i elektronika, Računarstvo i informatika. 

Slika

Predsjednik Omladinskog udruženja „Steleks“ Nikola Perišić za portal Kateru rekao je da se, kako je akcija medijski ispraćena, ubrzo javio veliki broj diplomiranih inženjera koji su završili Elektrotehnički fakultet sa željom da podrže akciju. Tako je akcija dobila znatno šire razmjere.

Perišić je dodao da su kroz ovu akciju do sada obezbijeđena novčana sredstva za upis 45 brucoša. 

- U razgovoru sa nekim od diplomiranih inženjera čuo sam jedan divan termin koji je kod njih sinonim za naš fakultet, a to je "naša druga kuća". Mislim da ta fraza najbolje opisuje atmosferu koja vlada na našem fakultetu i pokazuje kako se, ne samo studenti, već i profesori i zaposleni ETF-a drže kao jedna velika porodica. Sa sigurnošću mogu reći da je ova akcija veoma uspješno izvedena i da je ispunjen osnovni cilj, a to je da na neki način olakšamo budućim kolegama i njihovim roditeljima i na taj način im poželimo toplu dobrodošlicu i pokažemo da su bitan dio naše zajednice – istakao je Predsjednik „Steleks-a“ za portal Kateru.

Perišić je iskoristio priliku da se zahvali svim ljudima koji su podržali ovu akciju i upravi Elektrotehničkog fakulteta, koja je u potpunosti podržala ovu akciju.

- Želim da pozovem srednjoškolce da upišu Elektrotehnički fakultet u Istočnom Sarajevu, jer je to definitivno pravi izbor – naglasio je Perišić.

Predsjednik Studentske organizacije „EESTEC LC“ Luka Ždrale zahvalio je Elektrotehničkom fakultetu na Zahvalnici i naveo da je organizacija „EESTEC“ u proteklom periodu konstatno radila na promociji fakulteta na sve moguće načine, u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom i drugim studentskim organizacijama.

Slika

Ždrale kaže da jedna od najznačajnijih stvari koju je „EESTEC“ uradio jeste snimanje promotivnog videa, odnosno reklame, pomoću koje su na društvenim mrežama i portalima uradili značajnu promociju i došli do šire mreže potencijalnih brucoša.

- Uz pomoć raznih aktivnosti, kako fakulteta, tako i organizacija, uspjeli smo da značajno povećamo broj upisanih brucoša u odnosu na prošlogodišnji prvi upisni rok. Daljim radom i raznim načinima promocije, planiramo privući što veći broj maturanata na naš Elektrotehnički fakultet, pokazujući im široki spektar kvaliteta naše ustanove – istakao je Predsjednik „EESTEC-a“. 

Slika

Prodekan za nastavu doc. dr Srđan Lale, koji je ispred Elektrotehničkog fakulteta dodijelio Zahvalnice, kaže da je Elektrotehnički fakultet u Istočnom Sarajevu veoma zahvalan i ponosan na svoje studente, jer su pokazali veliku društvenu odgovornost i solidarnost u pomaganju onima kojim je ovakva pomoć veoma značajna, naročito ako se uzme u obzir da je trenutna epidemiološka situacija donijela mnogim porodicama finansijske probleme.

Lale je dodao da ogromnu zahvalnost Elektrotehnički fakultet duguje svim svojim diplomiranim inženjerima, koji su učestvovali u akciji i time pomogli budućim studentima da upišu ovaj fakultet i postanu, za nekoliko godina, dio velike i veoma važne zajednice inženjera elektrotehnike.

- Mi smo veoma ponosni na naše studente, jer su uzeli aktivno učešće, ne samo u promociji svog fakulteta i univerziteta, već i u promociji ideje da budući mladi stručnjaci ostanu u našoj državi – naglasio je Lale.

Elektrotehnički fakultet u Istočnom Sarajevu, u prvom upisnom roku, upisalo je 65 studenata.

Prodekan za nastavu istakao je da, iako je to bolje nego prošle godine, još uvijek nisu u potpunosti zadovoljni, jer je ostalo slobodno još 41 mjesto na budžetu.

- Očekujemo u drugom i trećem upisnom roku da se taj dodatni broj budžetskih mjesta popuni – zaključio je Lale. 

Komentari 0
Povezane vijesti
G-Petrol podržao odlazak studenata Elektrotehničkog fakulteta UIS na "Elektrijadu" G-Petrol podržao odlazak studenata Elektrotehničkog fakulteta UIS na "Elektrijadu"
STELEKS organizuje besplatni dvosedmični kurs za srednjoškolce STELEKS organizuje besplatni dvosedmični kurs za srednjoškolce
Desetogodišnja Ena Vuković još jedan pjesnički biser Han Pijeska Desetogodišnja Ena Vuković još jedan pjesnički biser Han Pijeska
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    18h 36m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    20h 9m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    16h 35m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    18h 48m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    9h 17m
    3