Епископу Јоаникију признање за неуморни рад и борбу за одбрану светиња

22.02.2021. 20:30
0
ИЗВОР: СРНА

Његовом преосвештенству епископу будимљанско-никшићком Јоаникију данас је црногорски министар правде, људских и мањинских права Владимир Лепосавић уручио признање за неуморни рад и честиту и храбру борбу за одбрану светиња и заштиту и афирмацију универзалних права и слобода свих грађана Црне Горе, саопштено је из Епархије будимљанско-никшићке.

Министар Лепосавић је владики Јоаникију симболички уручио и примјерак Службеног листа Црне Горе од 26. јануара 2021. године, у којем је објављен Закон о измјенама и допунама Закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница који је изгласала Скуптишна Црне Горе 20. јануара 2021. године.

Владика Јоаникије, који је администратор Митрополије црногорско-приморске, примио је министра у епископској резиденцији у Никшићу.

Закон о слободи вјероисповијести ступио је на снагу 26. јануара. Тиме је званично окончана борба за очување светиња у Црној Гори, која је изњедрила вишемјесечне литије током прошле године. Протестне шетње су одржаване против правног акта који је предвиђао отимање имовине и светиња СПЦ у Црној Гори.

Коментари 0
Повезане вијести
Oрден Његоша III реда за СКУД „Бошко Вујадин“ из Источне Илиџе Oрден Његоша III реда за СКУД „Бошко Вујадин“ из Источне Илиџе
Јокић и у овој категорији проглашен за најбољег на свијету Јокић и у овој категорији проглашен за најбољег на свијету
Ђорђо Сладоје добитник Кочићеве награде Ђорђо Сладоје добитник Кочићеве награде
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    7h 52m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 48m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    22h 32m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    23h 44m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    20h 17m
    0