Ердоган: Нема промјене става о пријему Шведске и Финске

31.05.2022. 11:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Анкара неће промијенити став о пријему Шведске и Финске у НАТО док те двије земље не предузму неопходне кораке, рекао је турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган за "Економист".

- Турска жели да земље кандидати искоријене активности свих терористичких организација и изруче чланове ових организација. Доставили смо јасне доказе властима ових земаља и од њих очекујемо акцију - навео је Ердоган.

Он је додао да Турска жели да Шведска и Финска подрже антитерористике операције чланица НАТО-а, пренио је ТАСС.

- Тероризам је пријетња свим чланицама и земље кандидати требају да уваже ову реалност прије придруживања. Уколико не предузму неопходне кораке, Турска неће промијенити свој став о овом питању - изјавио је турски предсједник, а преноси ТАСС.

Анкара сматра да у терористичке групе спадају Радничка партија Курдистана, сиријске "Националне одбрамбене снаге" и "Фетулахова терористичка организација".

 

Коментари 0
Повезане вијести
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
"Колатерална штета" - 25 годинa од убиства цивила у Грделичкој клисури "Колатерална штета" - 25 годинa од убиства цивила у Грделичкој клисури
Финци и даље најсрећнији Финци и даље најсрећнији
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    2h 37m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    22h 46m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    23h 51m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 21m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    17h 34m
    0