Erdogan: Nema promjene stava o prijemu Švedske i Finske

31.05.2022. 11:00
0
IZVOR: srna.rs

Ankara neće promijeniti stav o prijemu Švedske i Finske u NATO dok te dvije zemlje ne preduzmu neophodne korake, rekao je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan za "Ekonomist".

- Turska želi da zemlje kandidati iskorijene aktivnosti svih terorističkih organizacija i izruče članove ovih organizacija. Dostavili smo jasne dokaze vlastima ovih zemalja i od njih očekujemo akciju - naveo je Erdogan.

On je dodao da Turska želi da Švedska i Finska podrže antiteroristike operacije članica NATO-a, prenio je TASS.

- Terorizam je prijetnja svim članicama i zemlje kandidati trebaju da uvaže ovu realnost prije pridruživanja. Ukoliko ne preduzmu neophodne korake, Turska neće promijeniti svoj stav o ovom pitanju - izjavio je turski predsjednik, a prenosi TASS.

Ankara smatra da u terorističke grupe spadaju Radnička partija Kurdistana, sirijske "Nacionalne odbrambene snage" i "Fetulahova teroristička organizacija".

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu
"Kolateralna šteta" - 25 godina od ubistva civila u Grdeličkoj klisuri "Kolateralna šteta" - 25 godina od ubistva civila u Grdeličkoj klisuri
Finci i dalje najsrećniji Finci i dalje najsrećniji
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    18h 9m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    19h 42m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    16h 8m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    18h 21m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    8h 50m
    3