Ердоган разговарао са Путином о планираној војној операцији у Сирији

30.05.2022. 18:02
0
ИЗВОР: srna.rs

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган разговарао је о планираној војној операцији Анкаре на сјеверу Сирије и о сукобу у Украјини са руским лидером Владимиром Путином, саопштено је данас из Ердоганове канцеларије.

Агенција АП подсјећа да, у протеклих неколико дана, Ердоган најављује да ће Турска покренути прекограничну операцију против курдских милитаната у Сирији како би формирали тампон зону дубоку 30 километара.

У саопштењу се наводи да је Ердоган у разговору Путину рекао да је тампон зона усаглашена 2019. године, али да никад није формирана.

Ердоган је Путину рекао да је Турска спремна да настави улогу у окончању рата у Украјини, укључујући учешће у "посматрачком систему" између Украјине, Русије и УН.

Преговорима у Истанбулу у марту није остварен напредак, али Турска која има добре односе са Русоијом и Кијевом, непрестано нуди да има посредничку улогу.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Тежак пораз Ердогана на изборима Тежак пораз Ердогана на изборима
Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 44m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    12h 42m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    21h 8m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    19h 23m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    21h 2m
    0