Erdogan razgovarao sa Putinom o planiranoj vojnoj operaciji u Siriji

30.05.2022. 18:02
0
IZVOR: srna.rs

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan razgovarao je o planiranoj vojnoj operaciji Ankare na sjeveru Sirije i o sukobu u Ukrajini sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, saopšteno je danas iz Erdoganove kancelarije.

Agencija AP podsjeća da, u proteklih nekoliko dana, Erdogan najavljuje da će Turska pokrenuti prekograničnu operaciju protiv kurdskih militanata u Siriji kako bi formirali tampon zonu duboku 30 kilometara.

U saopštenju se navodi da je Erdogan u razgovoru Putinu rekao da je tampon zona usaglašena 2019. godine, ali da nikad nije formirana.

Erdogan je Putinu rekao da je Turska spremna da nastavi ulogu u okončanju rata u Ukrajini, uključujući učešće u "posmatračkom sistemu" između Ukrajine, Rusije i UN.

Pregovorima u Istanbulu u martu nije ostvaren napredak, ali Turska koja ima dobre odnose sa Rusoijom i Kijevom, neprestano nudi da ima posredničku ulogu.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus
Težak poraz Erdogana na izborima Težak poraz Erdogana na izborima
Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci
Najčitanije
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    23h 27m
    1
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    4h 55m
    6
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    18h 5m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    18h 37m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    16h 56m
    0