ЕУ укида ограничења за неке земље, БиХ није међу њима

22.10.2020. 20:19
0
ИЗВОР: N1

БиХ се ни овај пут није нашла на листи земаља за које су укинута привремена ограничења необавезних путовања у земље Европске уније и зону Шенгена која су уведена током пандемије вируса корона, саопштено је данас из Брисела.

Након редовног прегледа ситуације у трећим земљама, европске институције су донијеле одлуку да ће од 22. октобра постепено укидати ограничења путовања за сљедеће земље - Аустралију, Јапан, Нови Зеланд, Руанду, Сингапур, Јужну Кореју, Тајланд и Уругвај, као и за Кину, али подложно потврди о реципроцитету.

Критеријуми који одређују правила путовања за треће земље односе се на епидемиолошку ситуацију у тим земљама, као и мјере спречавања ширења епидемије, што између осталог укључује ограничавање друштвених контаката, економске и социјалне аспекте.

Европска комисија је 16. марта донијела одлуку о привременом ограничавању свих необавезних путовања из трећих земаља у ЕУ у трајању од мјесец дана. Одлука је остала на снази у наредним мјесецима, а попис земаља за које се евентуално укидају ограничења преиспитује се сваких петнаест дана

Коментари 0
Повезане вијести
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Земљотрес у БиХ! Земљотрес у БиХ!
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    13h 58m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 42m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    7h 27m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    4h 26m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    4h 32m
    0