Еуфорија због станова тресе Српску

17.09.2019. 10:33
2
ИЗВОР: Глас Српске

Како се приближава датум извлачења првог од четири стана у наградној игри “Десет рачуна изброји и стан освоји”, грађане РС тресе незапамћена еуфорија па дневно у пословнице “Пошта Српске” донесу више од 40.000 коверата са фискалним рачунима и слиповима.

Власник стана од 53 квадрата на адреси Карађорђева 79 у Бањалуци биће познат у недјељу након централног дневника Радио-телевизије РС, када ће почети прво директно извлачење добитника у овој веома популарној наградној игри, коју организују Министарство финансија РС и Удружење економиста РС “СWОТ”. Поред новог стана, учеснике у недјељу очекује и пет ваучера у вриједности од 500 КМ које могу потрошити у продајним објектима “Бинго”.

Тога дана биће извучено и пет добитника ваучера од 500 марака, те по један добитник ваучера од 1.000 и 2.000 марака, које ће срећни власници имати прилику да замијене за робу у пословницама “м:тела”.   

Добитник другог стана у овој наградној игри, која је почела 15. јула, биће познат 29. септембра, трећег 6. октобра, а четвртог 13. октобра, до када грађани могу слати коверте.

Координатор продаје и маркетинга у “Поштама Српске” Зоран Дурић каже да радници пошта посљедњих дана имају препуне руке посла.

- У трци за станове и друге награде већ сада је 991.105 коверата, а до првог извлачења, према процјенама, биће 1,15 милиона коверата. У првим данима наградне игре коверте су пристизале стидљиво, али су пошиљке веома брзо почеле рапидно расти и сваки дан смо бројали више коверата него дан раније. Сада смо стигли до цифре од 40.000 коверата дневно - рекао је Дурић. 

Он је истакао да је интересовање подједнако у свим локалним заједницама, те да у Српској нема мјеста које не учествује у игри.

- Наши радници су веома професионално одговорили овом задатку, који није било нимало лак с обзиром на свакодневни посао који обављају. Није било никаквих проблема у раду - додао је Дурић.

Члан Радне групе за организацију наградне игре Раде Шегрт каже да су организатори презадовољни одзивом грађана.

- Ово је највећа наградна игра што се тиче масовности икада организована на подручју Српске. Очекивали смо да ће на посљедњем извлачењу бити милион коверата, а ту бројку ћемо премашити већ на првом. Циљ наградне игре је подизање свијести грађана о важности узимања фискалних рачуна и већ сада можемо рећи да је испунила очекивања по свим параметрима - рекао је Шегрт.

Он је подсјетио да право учешћа у наградној игри имају сви грађани са пребивалиштем у БиХ који сакупе и пошаљу десет фискалних рачуна или слипова издатих на територији Српске. Рачуни и слипови не смију бити старији од 1. јуна, а на ковертама је довољно написати назнаку “Десет рачуна изброји и стан освоји”, те личне податке учесника, који подразумијевају име, презиме, адресу пребивалишта или боравишта, те контакт телефон.

Транспорт

Транспорт коверата из просторија “Пошта Српске” до студија РТРС-а биће организован у петак под пратњом полиције.

- За прво извлачење ћемо пребацити све коверте које пристигну до петка, а од понедјељка крећемо у поновно прикупљање и бројање коверата, које ћемо пребацивати у студио РТРС-а пред свако наредно извлачење - појаснио је Зоран Дурић.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Анонимно 17.09.2019. 14:04
    Milion koverata se posalje, a namjesti se nekom guzonji. :D
  • Generic placeholder image
    Tata 17.09.2019. 13:54
    Strpljivo čekam :)
Повезане вијести
ЦИК: Излазност на изборе 50 одсто ЦИК: Излазност на изборе 50 одсто
Вирусом корона заражене двије особе у Источном Сарајеву Вирусом корона заражене двије особе у Источном Сарајеву
Поподне захлађење, могућ и снијег Поподне захлађење, могућ и снијег
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    18h 37m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    16h 51m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    14h 41m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    7h 6m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    12h 39m
    0