Ево како би чувени српски књижевници изгледали данас (ФОТО)

28.02.2023. 17:22
0
ИЗВОР: srpskainfo.com/katera.news

Захваљујући виртуелној машти омогућено нам је да креирамо стварност, те да покушамо замислити како би данас изгледали најпознатији српски књижевници као што су Андрић, Дучић и Кочић, када би живјели у данашњици.

Јован Дучић, познати пјесник, есејист и заводник, данас би вјероватно био очаран напредном технологијом и брзином информација које се шире путем друштвених мрежа, наводи се на "Инстаграм" страници аутора ових илустрација.

Дучић би имао прилику да своје пјесме, ставове и размишљања објављује на друштвеним мрежама, како би снажно утицао на развој друштва. Његове суптилне и елегантне ријечи засигурно би оставиле снажан утицај на пратиоце, тако да га можемо замислити као утицајног културолошког инфлуенсера у данашњем друштву.

Иво Андрић, добитник Нобелове награде за књижевност из 1961. године, вјероватно би се данас заинтересовао за новинарски посао, па би могао да прати, пише и коментарише друштвене токове.

Својом скромном суздржаношћу би тежио да помири сваку могућу сукобљену јединку у друштву. Међутим, са својим оштрим умом и књижевничким талентом, не сумњамо да би постао један од најцјењенијих колумниста у региону.Петар Кочић, чувени књижевник, политичар и народни трибун, без сумње би искористио сваку прилику и принцип данашње демократије у друштву. Његови револуционарни ставови и тежња ка бољитку друштва, као и његове политичке идеје, били би данас веома актуелни и изазивали много пажње јавности.

Као изузетно интелигентна и слободноумна особа, не сумњамо да би био предводник неке опозиционе партије данас.

Ту су и Његош, Бора Станковић и Црњански, а погледајте како би они изгледали данас, чиме би се бавили и какав утицај би имали на друштво.

Петар Петровић Његош, чувени владика, писац и филозоф, сигурно би привукао пажњу својом харизмом и ауторитетом. Његово интелектуално и духовно богатство би и данас красило његову личност, а његове филозофске идеје би и данас значиле много. У данашње вријеме, Његош би вјероватно био водећи интелектуалац и савјетник на многим друштвеним питањима. Његова ријеч би имала тежину, а његов глас би се чуо и поштовао.

Бора Станковић, један од најзначајнијих писаца 20. вијека, познат по својим реалистичким дјелима, засигурно би се пронашао у умјетничком свијету. Његов таленат и визија би дошли до пуног изражаја у филмској или телевизијској индустрији. Као један од најбољих познавалаца људске природе, његов умјетнички допринос би био непроцјењив и инспиративан.

Милош Црњански, познат по својој свестраности, страсти и таленту, би се сигурно пронашао у креативним сферама. Његово писање би и даље било значајно за савремено друштво, а његов глас би се чуо на многим пољима, од новинарства и умјетности, до савременог друштва и филозофије.

Коментари 0
Повезане вијести
Како су Срби оставили велики траг у историји Русије Како су Срби оставили велики траг у историји Русије
„Волети никад није бесмислено“ - На данашњи дан преминуо Милош Црњански „Волети никад није бесмислено“ - На данашњи дан преминуо Милош Црњански
У ОШ „Петар Петровић Његош“ обиљежен дан рођења Петра II Петровића Његоша У ОШ „Петар Петровић Његош“ обиљежен дан рођења Петра II Петровића Његоша
Најчитаније
 • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
  11h 36m
  7
 • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
  11h 41m
  1
 • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
  12h 33m
  0
 • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
  12h 47m
  0
 • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
  23h 36m
  0