Ево како би чувени српски књижевници изгледали данас (ФОТО)

28.02.2023. 17:22
0
ИЗВОР: srpskainfo.com/katera.news

Захваљујући виртуелној машти омогућено нам је да креирамо стварност, те да покушамо замислити како би данас изгледали најпознатији српски књижевници као што су Андрић, Дучић и Кочић, када би живјели у данашњици.

Јован Дучић, познати пјесник, есејист и заводник, данас би вјероватно био очаран напредном технологијом и брзином информација које се шире путем друштвених мрежа, наводи се на "Инстаграм" страници аутора ових илустрација.

Дучић би имао прилику да своје пјесме, ставове и размишљања објављује на друштвеним мрежама, како би снажно утицао на развој друштва. Његове суптилне и елегантне ријечи засигурно би оставиле снажан утицај на пратиоце, тако да га можемо замислити као утицајног културолошког инфлуенсера у данашњем друштву.

Иво Андрић, добитник Нобелове награде за књижевност из 1961. године, вјероватно би се данас заинтересовао за новинарски посао, па би могао да прати, пише и коментарише друштвене токове.

Својом скромном суздржаношћу би тежио да помири сваку могућу сукобљену јединку у друштву. Међутим, са својим оштрим умом и књижевничким талентом, не сумњамо да би постао један од најцјењенијих колумниста у региону.Петар Кочић, чувени књижевник, политичар и народни трибун, без сумње би искористио сваку прилику и принцип данашње демократије у друштву. Његови револуционарни ставови и тежња ка бољитку друштва, као и његове политичке идеје, били би данас веома актуелни и изазивали много пажње јавности.

Као изузетно интелигентна и слободноумна особа, не сумњамо да би био предводник неке опозиционе партије данас.

Ту су и Његош, Бора Станковић и Црњански, а погледајте како би они изгледали данас, чиме би се бавили и какав утицај би имали на друштво.

Петар Петровић Његош, чувени владика, писац и филозоф, сигурно би привукао пажњу својом харизмом и ауторитетом. Његово интелектуално и духовно богатство би и данас красило његову личност, а његове филозофске идеје би и данас значиле много. У данашње вријеме, Његош би вјероватно био водећи интелектуалац и савјетник на многим друштвеним питањима. Његова ријеч би имала тежину, а његов глас би се чуо и поштовао.

Бора Станковић, један од најзначајнијих писаца 20. вијека, познат по својим реалистичким дјелима, засигурно би се пронашао у умјетничком свијету. Његов таленат и визија би дошли до пуног изражаја у филмској или телевизијској индустрији. Као један од најбољих познавалаца људске природе, његов умјетнички допринос би био непроцјењив и инспиративан.

Милош Црњански, познат по својој свестраности, страсти и таленту, би се сигурно пронашао у креативним сферама. Његово писање би и даље било значајно за савремено друштво, а његов глас би се чуо на многим пољима, од новинарства и умјетности, до савременог друштва и филозофије.

Коментари 0
Повезане вијести
Послије оставке два министра у новој Влади сви гледају у лидера СП-а Послије оставке два министра у новој Влади сви гледају у лидера СП-а
Ни Давидова ни царска ни спахијска (1902-2022) Ни Давидова ни царска ни спахијска (1902-2022)
Митрополит Јоаникије: Његош нам освјетљава пут борбе и уводи смисао живота Митрополит Јоаникије: Његош нам освјетљава пут борбе и уводи смисао живота
Најчитаније
 • Полиција објавила детаље несреће у којој је погинуо отац шесторо дјеце (ВИДЕО)
  13h 10m
  0
 • Алекса Вукадин ученик генерације Средњошколског центра „Пале“
  15h 29m
  5
 • Утопила се два тинејџера
  3h 41m
  0
 • Прекид електричне енергије у Палама
  16h 28m
  0
 • Прича о једној Дуњи (ФОТО)
  10h 7m
  0