Evo kako bi čuveni srpski književnici izgledali danas (FOTO)

28.02.2023. 17:22
0
IZVOR: srpskainfo.com/katera.news

Zahvaljujući virtuelnoj mašti omogućeno nam je da kreiramo stvarnost, te da pokušamo zamisliti kako bi danas izgledali najpoznatiji srpski književnici kao što su Andrić, Dučić i Kočić, kada bi živjeli u današnjici.

Jovan Dučić, poznati pjesnik, esejist i zavodnik, danas bi vjerovatno bio očaran naprednom tehnologijom i brzinom informacija koje se šire putem društvenih mreža, navodi se na "Instagram" stranici autora ovih ilustracija.

Dučić bi imao priliku da svoje pjesme, stavove i razmišljanja objavljuje na društvenim mrežama, kako bi snažno uticao na razvoj društva. Njegove suptilne i elegantne riječi zasigurno bi ostavile snažan uticaj na pratioce, tako da ga možemo zamisliti kao uticajnog kulturološkog influensera u današnjem društvu.

Ivo Andrić, dobitnik Nobelove nagrade za književnost iz 1961. godine, vjerovatno bi se danas zainteresovao za novinarski posao, pa bi mogao da prati, piše i komentariše društvene tokove.

Svojom skromnom suzdržanošću bi težio da pomiri svaku moguću sukobljenu jedinku u društvu. Međutim, sa svojim oštrim umom i književničkim talentom, ne sumnjamo da bi postao jedan od najcjenjenijih kolumnista u regionu.Petar Kočić, čuveni književnik, političar i narodni tribun, bez sumnje bi iskoristio svaku priliku i princip današnje demokratije u društvu. Njegovi revolucionarni stavovi i težnja ka boljitku društva, kao i njegove političke ideje, bili bi danas veoma aktuelni i izazivali mnogo pažnje javnosti.

Kao izuzetno inteligentna i slobodnoumna osoba, ne sumnjamo da bi bio predvodnik neke opozicione partije danas.

Tu su i Njegoš, Bora Stanković i Crnjanski, a pogledajte kako bi oni izgledali danas, čime bi se bavili i kakav uticaj bi imali na društvo.

Petar Petrović Njegoš, čuveni vladika, pisac i filozof, sigurno bi privukao pažnju svojom harizmom i autoritetom. Njegovo intelektualno i duhovno bogatstvo bi i danas krasilo njegovu ličnost, a njegove filozofske ideje bi i danas značile mnogo. U današnje vrijeme, Njegoš bi vjerovatno bio vodeći intelektualac i savjetnik na mnogim društvenim pitanjima. Njegova riječ bi imala težinu, a njegov glas bi se čuo i poštovao.

Bora Stanković, jedan od najznačajnijih pisaca 20. vijeka, poznat po svojim realističkim djelima, zasigurno bi se pronašao u umjetničkom svijetu. Njegov talenat i vizija bi došli do punog izražaja u filmskoj ili televizijskoj industriji. Kao jedan od najboljih poznavalaca ljudske prirode, njegov umjetnički doprinos bi bio neprocjenjiv i inspirativan.

Miloš Crnjanski, poznat po svojoj svestranosti, strasti i talentu, bi se sigurno pronašao u kreativnim sferama. Njegovo pisanje bi i dalje bilo značajno za savremeno društvo, a njegov glas bi se čuo na mnogim poljima, od novinarstva i umjetnosti, do savremenog društva i filozofije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kako su Srbi ostavili veliki trag u istoriji Rusije Kako su Srbi ostavili veliki trag u istoriji Rusije
„Voleti nikad nije besmisleno“ - Na današnji dan preminuo Miloš Crnjanski „Voleti nikad nije besmisleno“ - Na današnji dan preminuo Miloš Crnjanski
U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ obilježen dan rođenja Petra II Petrovića Njegoša U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ obilježen dan rođenja Petra II Petrovića Njegoša
Najčitanije
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    14h 25m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    22h 0m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    12h 47m
    0
  • U ponedjeljak obilježavanje Dana odbrane Ilidže
    15h 1m
    2
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    19h 58m
    0