Ево како да спремите савршене сендвич прженице

04.08.2019. 12:49
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Брзи доручак никада не излази из моде. Прженице су једно од омиљених јела многих од нас које спремамо за доручак, али направите их на мало другачији начин да разбијете монотонију и учините их хрскавима.

Ако у смјесу додате мало цимета и измрвљеног корнфлекса, добићете нови рецепт. Уз кајмак, кисело млијеко или јогурт, прженице су доручак који може да парира и оним у најлуксузнијим ресторанима. Оне се једноставно припремају, рјешавате се старог хљеба, а укусне су у свакој прилици.

Могуће је да у припреми овог класичног јела ипак правите неке грешке, па вам прженице буду превише масне или суве, загоре или буду гњецаве. Многи за овај омиљени доручак имају једну тајну коју користе неки кувари да би њихове прженице биле укусније него икада. Немојте претјеривати у додавању млијека јајима, тако се јаја неће добро испржити па ћете добити гњецаве прженице. Најбоље су оне које имају суву површину и хрскаве крајеве. Ако су вам кришке хљеба превише танке, могу да се распадну док их натапате мјешавином јаја и млијека. Уколико су предебеле, средина кришки неће упити смјесу од јаја.

Немојте само на брзину умочити хљеб прије пржења. Потребно је да добро упије јаја како би прженица била мекана и сочна изнутра. Ако је температура прејака, прженице ће бити хрскаве споља, а унутра се неће довољно испржити. Ако их пржите на ниској температури, хљеб ће се исушити и нећете добити сочне прженице. Када спустите прженицу у уље које није довољно врело, смјеса с јајима ће се разлити и добићете прженице не баш лијепог облика. Када је температура одговарајућа, јаја ће одмах почети да се прже.

Рецепт за пуњене прженице идеално је рјешење за оне који воле брз и топао доручак, а притом су им досадиле класичне прженице од старог хљеба. Изненадићете се колико ови топли, пржени сендвичи могу да буду укусни и меки, пуни фила који се топи у устима. Јогурт је најидеалнији напитак за послужити уз прженице које се припремају као доручак или вечера. 

За 4 сендвича потребно вам је:

  • 8 кришки старог хљеба;
  • 4 листа качкаваља или гауде;
  • 4 листа стишњене шунке;
  • 100г крем сира;
  • 2 јајета;
  • мало млијека;
  • прстохват брашна;
  • со, алева паприка.

За припрему овог јела можете користити стари тост хљеб, а уколико се одлучите за класичну векну, трудите се да је исијечете равно и на тању парчад како би се лакше повезала у сендвич.

Свако парче намажите крем сиром, ставите на њега шнит стишњене шунке и лист сира, преклопите другим парчетом и умочите у умућена јаја којима сте претходно додали млијеко, прстохват соли, брашна и алеве паприке. Уколико се плашите да ће вам се сендвич раздвојити приликом пржења, на два краја га можете пробости и спојити чачкалицама, пише "Ствар укуса".

Пржите сендвич на мало уља толико да порумени и добије корицу, и да се сир истопи. Вадите сендвиче на убрус да упију сувишну масноћу, а затим их послужите уз хладан јогурт.

Коментари 0
Повезане вијести
Посни пасуљ са кромпиром Посни пасуљ са кромпиром
Посни чизкејк са малинама Посни чизкејк са малинама
Посна мексичка салата са чипсом Посна мексичка салата са чипсом
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    8h 38m
    0
  • Крађа у Палама
    6h 56m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    21h 15m
    2
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    3h 23m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    6h 11m
    0