Ево како да уштедите новац у куповини намирница

10.01.2023. 19:49
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Стално високе цијене хране присилиле су многе потрошаче да потроше пуно више него што су иначе издвајали на намирнице.

Поскупјеле су све основне групе намирница, воће и поврће, млијечни производи и месо. Но, како у свим тим поскупљењима ипак потрошити што је могуће мање пара?

Не очекује се да ће цијене хране пасти у блиској будућности — што значи да ћете морати примијенити паметне стратегије куповине како бисте повећали свој буџет за намирнице,  пише Форбес.

Картице вјерности

Преузмите картицу вјерности за трговине у којима најчешће купујете. Можете додати попусте директно на своју картицу вјерности. Уштеде се затим аутоматски примјењују у тренутку куповине. Исто тако, на тај начин можете скупити бодове за неке друге артикле које затим можете купити по јефтинијој, повлаштеној цијени.

Планирајте оброке с артиклима на распродаји

Купујте сезонске производе и провјерите који су производи на распродаји. Артикли се често продају по сниженим цијенама непосредно прије истека рока трајања. У правилу, те се распродаје обично измјењују, тако да није вјероватно да ћете пронаћи понуде за сличне артикле у истој седмици.

Мудро одаберите дан за куповину

Иако то не вриједи за све ланце мјешовитом робом, сриједа је често задњи дан када вриједе распродаје из претходне седмице и први дан када почињу распродаје за сљедећу седмицу. Куповином сриједом вјероватно ћете пронаћи понуде за више артикала на свом попису. Пратите обавијести жељеног дућана да бисте сазнали више о њиховим ротацијама продаје.

Започните с планирањем оброка

Ако сте неко ко се мучи с идејама за оброке – и на крају посегне за превише непланираних оброка и дан му се сведе на скупе доставе – планирање оброка може помоћи да ваш буџет за куповину хране не оде у небеса.

Стварањем јеловника за вишедневне оброке можете планирати око намирница које би могле бити на снижењу, попут сезонског поврћа или одређених комада меса.

Имајући унапријед план о томе што ћете јести, избјећи ћете неочекиване трошкове током куповине у задњи час током седмице.

Је ли све ово вриједно труда?

Појединачно, ниједна од ових метода неће заштитити ваш мјесечни буџет од инфлације, али мале промјене могу се ипак осјетити током времена, преноси Уна.

Како инфлација и даље снажно расте, трошење времена на тражење атикала на акцији или најповољније трговине може ублажити тај процес.

Коментари 0
Повезане вијести
Мањи приноси дижу цијене воћа Мањи приноси дижу цијене воћа
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
Расте цијена прасића у Српској Расте цијена прасића у Српској
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    22h 33m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    22h 4m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    18h 20m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    14h 15m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    22h 27m
    0