Ево какво нас вријеме очекује посљедњих дана 2019. и првих 2020. године

29.12.2019. 16:07
0
ИЗВОР: СРНА

Суво и веома хладно вријеме очекује се сутра У Републици Српској и Федерацији БиХ, гдје ће температура ваздуха на планинама бити испод нуле.
Ујутро ће на сјеверу и југу бити мало облачније, али веома хладно и суво, док ће на истоку и централном планинском појасу преовладавати претежно облачно вријеме, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана доћи ће до постепеног смањења облачности, те ће на сјеверу и југу бити претежно сунчано.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, претежно сјеверних смјерова, на планинама бура умјерене јачине.

Јутарња температура ваздуха од минус шест до минус један, на планинама од минус 12, а највиша дневна од минус четири до три, на југу и сјеверу степен два виша, на планинама од минус шест до минус три степена Целзијусова.

Посљедњег дана ове године, у уторак, ујутро ће бити претежно ведро и веома хладно са мразом и температуром ваздуха испод нуле. Током дана и послије подне задржаће се суво вријеме, сунчаније ће бити у јужнијим крајевима.

Јутарња температура ваздуха од минус пет до минус два, на планинама од минус 11, а највиша дневна од један до пет, на југу који степен више, а на планинама од минус два до један степен Целзијусов.

Први дан у Новој години, сриједа, биће претежно сунчан, само је у вишим предјелима на истоку и централном планинском појасу могућа умјерена облачност. Температура ваздуха током дана у плусу.

У четвртак, 2. јануара, ујутро ће бити умјерено до претежно облачно, хладно и суво вријеме, а на сјеверу и југу Херцеговине претежно ведро. Током дана очекују се и сунчани периоди, али и постепено повећање облачности ка вечери. Биће суво. Јутарња температура ваздуха од минус четири до један, на планинама од минус десет, а највиша дневна од минус један до четири, на југу који степен више, на планинама од минус четири до нула степени.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, у већем дијелу Херцеговине данас је претежно ведром, док у осталим крајевима преовладава облачно вријеме са слабим снијегом.

Температура ваздуха на Бјелашници није се мијењала у односу на јутро, те је и данас у 13.00 часова измјерено минус 14 степени, на Хан Пијеску и на Чемерну је било минус седам, на Иван Седлу минус пет, у Калиновику и на Сокоцу минус четири, у Гацку минус три, у Мркоњић Граду и Сребреници минус два, а у Сарајеву и Ливну минус један.

Коментари 0
Повезане вијести
Метеоролози упозорили: Припремите се за снијег вечерас Метеоролози упозорили: Припремите се за снијег вечерас
Хоће ли нам април донијети снијег Хоће ли нам април донијети снијег
Ево када ћемо помјерити казаљке на сату Ево када ћемо помјерити казаљке на сату
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    23h 36m
    1
  • Партизан мијења име!
    16h 18m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    20h 51m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 25m
    2
  • Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
    19h 53m
    0