Европски џудо куп за сениоре у Палама окупио око 300 такмичара

20.05.2023. 19:44
0
ИЗВОР: srna.rs

На Палама се одржава Европски џудо куп за сениоре и сениорке, на којем учествује око 300 такмичара из 25 земаља.

Предсједник Џудо савеза БиХ Огњен Павловић рекао је новинарима да такмичари са овога турнира остварују бодове за свјетску и олимпијску ранг-листу.

- Данас је први дан турнира и у финалу имамо представницу БиХ Анђелу Самарџић. Очекујемо још пар наших такмичара да покушају доћи до медаље. Надам се да ће такмичари овај пут дати максимум, како би потврдили да џудо као најтрофејнији олимпијски спорт у БиХ има перспективу - истакао је Павловић.

Павловић, који је и предсједник Џудо савеза Републике Српске, наводи да је велика част добити организацију Европског сениорског купа од Европске џудо уније, док је у такмичарском смислу поред АТП турнира, један од значајних такмичења у Републици Српској и БиХ.

Супервизор Европске џудо уније за турнир Бранислав Црногорац каже да је дворана "Пеки" на Палама добро сређена и примјерена техничкој организацији овог веома значајног такмичења за сениоре, јер побједници добијају бодове.

Он је изразио увјерење да ће ово такмичење још значајније покренути спорт у Источном Сарајеву.

Технички организатор је Џудо савез Републике Српске уз помоћ предсједника Републике Српске, Министарства породице, омладине и спорта Српске, Министарства цивилних послова у Савјету министара, Града Источно Сарајево, општина Пале и Источна Илиџа, као и Олимпијског центра "Јахорина" и предузећа "Сарајево-гас".

Коментари 0
Повезане вијести
Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО) Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО)
Основци из ОШ „Србија“ у Палама организују хуманитарни базар за одлазак на екскурзију Основци из ОШ „Србија“ у Палама организују хуманитарни базар за одлазак на екскурзију
Потврђена оптужница због напада на полицајца у Палама Потврђена оптужница због напада на полицајца у Палама
Најчитаније
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    9h 15m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    4h 41m
    0
  • Посни роштиљ од кромпира
    4h 51m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    4h 56m
    0
  • Саслушана мајка осумњиченог за убиство Данке Илић
    11h 35m
    0