Evropski džudo kup za seniore u Palama okupio oko 300 takmičara

20.05.2023. 19:44
0
IZVOR: srna.rs

Na Palama se održava Evropski džudo kup za seniore i seniorke, na kojem učestvuje oko 300 takmičara iz 25 zemalja.

Predsjednik Džudo saveza BiH Ognjen Pavlović rekao je novinarima da takmičari sa ovoga turnira ostvaruju bodove za svjetsku i olimpijsku rang-listu.

- Danas je prvi dan turnira i u finalu imamo predstavnicu BiH Anđelu Samardžić. Očekujemo još par naših takmičara da pokušaju doći do medalje. Nadam se da će takmičari ovaj put dati maksimum, kako bi potvrdili da džudo kao najtrofejniji olimpijski sport u BiH ima perspektivu - istakao je Pavlović.

Pavlović, koji je i predsjednik Džudo saveza Republike Srpske, navodi da je velika čast dobiti organizaciju Evropskog seniorskog kupa od Evropske džudo unije, dok je u takmičarskom smislu pored ATP turnira, jedan od značajnih takmičenja u Republici Srpskoj i BiH.

Supervizor Evropske džudo unije za turnir Branislav Crnogorac kaže da je dvorana "Peki" na Palama dobro sređena i primjerena tehničkoj organizaciji ovog veoma značajnog takmičenja za seniore, jer pobjednici dobijaju bodove.

On je izrazio uvjerenje da će ovo takmičenje još značajnije pokrenuti sport u Istočnom Sarajevu.

Tehnički organizator je Džudo savez Republike Srpske uz pomoć predsjednika Republike Srpske, Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske, Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara, Grada Istočno Sarajevo, opština Pale i Istočna Ilidža, kao i Olimpijskog centra "Jahorina" i preduzeća "Sarajevo-gas".

Komentari 0
Povezane vijesti
Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“ Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“
U nedjelju promocija knjige "Srpsko srce Johanovo" u Palama U nedjelju promocija knjige "Srpsko srce Johanovo" u Palama
Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Palama Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Palama
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    20h 5m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    18h 19m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    16h 9m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    8h 34m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    14h 7m
    0