Европски политичари мораће да објасне суграђанима „Бајденов раст цијена“

08.06.2022. 10:17
0
ИЗВОР: rs.sputniknews.com

Предсједник руске Државне думе Вјачеслав Володин изјавио је да ће политичари и чиновници у Европи морати да објашњавају својим суграђанима зашто морају да трпе „Бајденов раст цијена“.

- Вашингтон је приморао државе Европске уније да уведу санкције против Русије, да одбаце руске енергенте. И добили су шта су тражили. То је примјер двоструких стандарда. Сада нека европски политичари и чиновници објашњавају зашто њихови грађани морају да трпе Бајденов раст цијена - написао је Володин на свом Телеграм каналу.

Он је такође истакао да без обзира на одлуку Сједињених Америчких Држава да забрани снабдјевање нафтом, гасом и другим енергентима из Русије и изјаву америчког предсједника Џозефа Бајдена „да руску нафту више неће прихватати у америчким лукама“, подаци управе за енергетске информације америчког Министарства енергетике сведоче о супротном.

- Испоруке нафте из Русије у марту повећане су двоструко у поређењу са фебруаром – са 2,325 на 4,218 милиона барела. Наша земља попела се са деветог на шесто место на листи највећих добављача нафте у САД - написао је Володин.

Претходно је Савјет ЕУ одобрио шести пакет санкција против Русије због специјалне операције Русије у Украјини, а између осталог, мјере подразумевају увођење ембарга на увоз руске нафте у току шест мјесеци, а нафтних деривата у току осам мјесеци; постепени ембарго на руску нафту, која се превози поморским путем, привремено обустављање испорука нафте цјевоводима.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска легализује исплату плате у коверти Српска легализује исплату плате у коверти
Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“ Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“
Власт Републике Српске игнорише све веће економске проблеме Власт Републике Српске игнорише све веће економске проблеме
Најчитаније
  • Грађани траже помоћ због змија
    22h 13m
    1
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    8h 6m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    11h 30m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    6h 59m
    0
  • Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
    9h 51m
    0