Evropski političari moraće da objasne sugrađanima „Bajdenov rast cijena“

08.06.2022. 10:17
0
IZVOR: rs.sputniknews.com

Predsjednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin izjavio je da će političari i činovnici u Evropi morati da objašnjavaju svojim sugrađanima zašto moraju da trpe „Bajdenov rast cijena“.

- Vašington je primorao države Evropske unije da uvedu sankcije protiv Rusije, da odbace ruske energente. I dobili su šta su tražili. To je primjer dvostrukih standarda. Sada neka evropski političari i činovnici objašnjavaju zašto njihovi građani moraju da trpe Bajdenov rast cijena - napisao je Volodin na svom Telegram kanalu.

On je takođe istakao da bez obzira na odluku Sjedinjenih Američkih Država da zabrani snabdjevanje naftom, gasom i drugim energentima iz Rusije i izjavu američkog predsjednika Džozefa Bajdena „da rusku naftu više neće prihvatati u američkim lukama“, podaci uprave za energetske informacije američkog Ministarstva energetike svedoče o suprotnom.

- Isporuke nafte iz Rusije u martu povećane su dvostruko u poređenju sa februarom – sa 2,325 na 4,218 miliona barela. Naša zemlja popela se sa devetog na šesto mesto na listi najvećih dobavljača nafte u SAD - napisao je Volodin.

Prethodno je Savjet EU odobrio šesti paket sankcija protiv Rusije zbog specijalne operacije Rusije u Ukrajini, a između ostalog, mjere podrazumevaju uvođenje embarga na uvoz ruske nafte u toku šest mjeseci, a naftnih derivata u toku osam mjeseci; postepeni embargo na rusku naftu, koja se prevozi pomorskim putem, privremeno obustavljanje isporuka nafte cjevovodima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska legalizuje isplatu plate u koverti Srpska legalizuje isplatu plate u koverti
Ovo je spisak 47 pojedinaca i firmi iz BiH na američkoj „crnoj listi“ Ovo je spisak 47 pojedinaca i firmi iz BiH na američkoj „crnoj listi“
Vlast Republike Srpske ignoriše sve veće ekonomske probleme Vlast Republike Srpske ignoriše sve veće ekonomske probleme
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    9h 19m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    8h 14m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    3h 2m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    12h 36m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    4h 8m
    0