Езачибаши потврдио продужетак сарадње са Тијаном Бошковић

21.01.2024. 12:19
0
ИЗВОР: srna.rs

Турски одбојкашки клуб Езачибаши потврдио је данас да је продужио сарадњу са српском одбојкашицом Тијаном Бошковић, а медији су раније пренијели да ће Билећанка зарадити 2,5 милиона евра, чиме ће постати најплаћенија у овом спорту у мушкој и женској конкуренцији.

- Са амбицијом од првог дана, за нове циљеве! Свјетски шампион, МВП, лидер, наш легендарни капитен, која се већ девет година посветила наранџасто-бијелом дресу, наставља каријеру код куће и за предстојећу сезону - објавио је турски клуб на друштвеној мрежи "Икс".

Претходних дана турски медији су писали да је Бошковишћева добила понуду вриједну два милиона евра, али није откривено из ког клуба је послата. С тим у вези медији су помињали турски клуб Вакифбанка и италијански Скандићи.

Међутим, на крају је објављено да ће Тијана и наредне сезоне предводити свјетског шампиона Езачибаши који јој је понудио уговор од 2,5 милиона евра.

Бошковићева је прошлог марта потписала нови уговор са тимом из Истанбула на годину дана, уз опцију продужетка сарадње на још једну сезону. Тада се помињала сума од 1.400.000 евра.

Билећанка дрес клуба из Истанбула носи од 2015. године, а у децембру је предводила Езачибаши до титуле свјетског клупског шампиона.

У колекцији има још један трофеј намијењен најбољем тиму на планети, као и пехаре ЦЕВ Купа, Купа и Суперкупа Турске. У богатој колекцији недостају јој још Лига шампиона и титула првака Турске.

Новим уговором би Бошковићева требало да заради као нико у овом спорту и надмаши плату Вилфреда Леона, најплаћенијег одбојкаша свијета и репрезентативца Пољске коју води Никола Грбић. Кубанац са пољским пасошем годишње заради око 1.600.000 евра, преноси Спортал.

Коментари 0
Повезане вијести
Тијана Бошковић проглашена за најкориснију играчицу Тијана Бошковић проглашена за најкориснију играчицу
Тијана Бошковић постала првак свијета у клупској одбојци Тијана Бошковић постала првак свијета у клупској одбојци
Билећанку и њен тим побједа дијели од трофеја Свјетског првенства Билећанку и њен тим побједа дијели од трофеја Свјетског првенства
Најчитаније
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    22h 53m
    0
  • Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
    17h 30m
    27
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    21h 55m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    4h 30m
    0
  • Подијељено 195 пакета за социјално угрожене становнике Источне Илиџе
    19h 16m
    1