Ezačibaši potvrdio produžetak saradnje sa Tijanom Bošković

21.01.2024. 12:19
0
IZVOR: srna.rs

Turski odbojkaški klub Ezačibaši potvrdio je danas da je produžio saradnju sa srpskom odbojkašicom Tijanom Bošković, a mediji su ranije prenijeli da će Bilećanka zaraditi 2,5 miliona evra, čime će postati najplaćenija u ovom sportu u muškoj i ženskoj konkurenciji.

- Sa ambicijom od prvog dana, za nove ciljeve! Svjetski šampion, MVP, lider, naš legendarni kapiten, koja se već devet godina posvetila narandžasto-bijelom dresu, nastavlja karijeru kod kuće i za predstojeću sezonu - objavio je turski klub na društvenoj mreži "Iks".

Prethodnih dana turski mediji su pisali da je Boškovišćeva dobila ponudu vrijednu dva miliona evra, ali nije otkriveno iz kog kluba je poslata. S tim u vezi mediji su pominjali turski klub Vakifbanka i italijanski Skandići.

Međutim, na kraju je objavljeno da će Tijana i naredne sezone predvoditi svjetskog šampiona Ezačibaši koji joj je ponudio ugovor od 2,5 miliona evra.

Boškovićeva je prošlog marta potpisala novi ugovor sa timom iz Istanbula na godinu dana, uz opciju produžetka saradnje na još jednu sezonu. Tada se pominjala suma od 1.400.000 evra.

Bilećanka dres kluba iz Istanbula nosi od 2015. godine, a u decembru je predvodila Ezačibaši do titule svjetskog klupskog šampiona.

U kolekciji ima još jedan trofej namijenjen najboljem timu na planeti, kao i pehare CEV Kupa, Kupa i Superkupa Turske. U bogatoj kolekciji nedostaju joj još Liga šampiona i titula prvaka Turske.

Novim ugovorom bi Boškovićeva trebalo da zaradi kao niko u ovom sportu i nadmaši platu Vilfreda Leona, najplaćenijeg odbojkaša svijeta i reprezentativca Poljske koju vodi Nikola Grbić. Kubanac sa poljskim pasošem godišnje zaradi oko 1.600.000 evra, prenosi Sportal.

Komentari 0
Povezane vijesti
Tijana Bošković proglašena za najkorisniju igračicu Tijana Bošković proglašena za najkorisniju igračicu
Tijana Bošković postala prvak svijeta u klupskoj odbojci Tijana Bošković postala prvak svijeta u klupskoj odbojci
Bilećanku i njen tim pobjeda dijeli od trofeja Svjetskog prvenstva Bilećanku i njen tim pobjeda dijeli od trofeja Svjetskog prvenstva
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    4h 10m
    7
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    3h 6m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    21h 51m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    18h 50m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    20h 2m
    0