Фамос савладао Романију у кадетском дербију

21.09.2023. 19:58
0
ИЗВОР: sport-east.com

У првом колу Кадетске лиге Републике Српске, група Југ, у Војковићима смо гледали дуел Фамоса и Романије. Осим дешавања на терену занимљив је био и „окршај” двојице тренера: Зоран Кокот и Сретко Вуксановић су истинске легенде фудбала нашег града које сада, крај линије, покушавају клинце научити својим форама и фазонима.

ФК Фамос – ФК Романија 2:1 (1:0)

На старту се Фамос опредјелио да контрама угрози гол Романије и то му успјева већ у седмом минуту када Лазар Драговић истрчава контру, излази сам пред голмана и сигурном реализацијом доводи свој тим у вођство.

Игра се већином сводила на дуеле на средини, а од добрих прилика издвојићемо ону гостујућег играча Михајла Чулине када остаје сам на другој стативи али лоше захвата лопту главом.

У другом полувремену Андреј Анчић има ситуацију један на један али пропушта да дуплира предност Фамоса. Тачније, добро интервенише голман Стефан Шубара.

Фамос ипак долази до другог поготка у 60. минуту. Михајло Ковач одлично је упослио Павла Самарџију који рутински спроводи лопту у мрежу.

Романија креће у офанзиву а већ шест минута касније смањује заостатак. Филип Буљевић неопрезно стартује у свом шеснаестерцу, бурно реагује и добија жути картон. Слиједи сочна псовка коју судија Матеј Голијанин не толерише и кажњава другим жутим, односно црвеним картоном. Са бијеле тачке погодио је Михајло Игњић иако је голман Бениан Балић био близу да заустави ударац.

Слика

Фото: sport-east.com

Судије на висини задатка

Треба истаћи веома добро дијељење правде Голијанина и његових помоћника Матеје Божића и Стефана Вујичића.

До краја Романија покушава да искористи бројчану предност и врши опсаду гола. Марко Матовић има добру позицију за шут али погађа неког од свог играча. Милош Симић из још изгледније прилике шаље лопту поред стативе. Неколико атрактивних парада Фамосовог голмана Бениана Балића сачувало је побједу.

Коментари 0
Повезане вијести
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
На ширем подручју Романије забијелио снијег На ширем подручју Романије забијелио снијег
Тамара Тошић најмлађи пењач на ферати Соколов пут Тамара Тошић најмлађи пењач на ферати Соколов пут
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    17h 41m
    9
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    17h 55m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    17h 47m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    20h 12m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    8h 36m
    0