Famos savladao Romaniju u kadetskom derbiju

21.09.2023. 19:58
0
IZVOR: sport-east.com

U prvom kolu Kadetske lige Republike Srpske, grupa Jug, u Vojkovićima smo gledali duel Famosa i Romanije. Osim dešavanja na terenu zanimljiv je bio i „okršaj” dvojice trenera: Zoran Kokot i Sretko Vuksanović su istinske legende fudbala našeg grada koje sada, kraj linije, pokušavaju klince naučiti svojim forama i fazonima.

FK Famos – FK Romanija 2:1 (1:0)

Na startu se Famos opredjelio da kontrama ugrozi gol Romanije i to mu uspjeva već u sedmom minutu kada Lazar Dragović istrčava kontru, izlazi sam pred golmana i sigurnom realizacijom dovodi svoj tim u vođstvo.

Igra se većinom svodila na duele na sredini, a od dobrih prilika izdvojićemo onu gostujućeg igrača Mihajla Čuline kada ostaje sam na drugoj stativi ali loše zahvata loptu glavom.

U drugom poluvremenu Andrej Ančić ima situaciju jedan na jedan ali propušta da duplira prednost Famosa. Tačnije, dobro interveniše golman Stefan Šubara.

Famos ipak dolazi do drugog pogotka u 60. minutu. Mihajlo Kovač odlično je uposlio Pavla Samardžiju koji rutinski sprovodi loptu u mrežu.

Romanija kreće u ofanzivu a već šest minuta kasnije smanjuje zaostatak. Filip Buljević neoprezno startuje u svom šesnaestercu, burno reaguje i dobija žuti karton. Slijedi sočna psovka koju sudija Matej Golijanin ne toleriše i kažnjava drugim žutim, odnosno crvenim kartonom. Sa bijele tačke pogodio je Mihajlo Ignjić iako je golman Benian Balić bio blizu da zaustavi udarac.

Slika

Foto: sport-east.com

Sudije na visini zadatka

Treba istaći veoma dobro dijeljenje pravde Golijanina i njegovih pomoćnika Mateje Božića i Stefana Vujičića.

Do kraja Romanija pokušava da iskoristi brojčanu prednost i vrši opsadu gola. Marko Matović ima dobru poziciju za šut ali pogađa nekog od svog igrača. Miloš Simić iz još izglednije prilike šalje loptu pored stative. Nekoliko atraktivnih parada Famosovog golmana Beniana Balića sačuvalo je pobjedu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera
Na širem području Romanije zabijelio snijeg Na širem području Romanije zabijelio snijeg
Tamara Tošić najmlađi penjač na ferati Sokolov put Tamara Tošić najmlađi penjač na ferati Sokolov put
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    2h 12m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    20h 34m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    21h 49m
    1
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    17h 42m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    20h 48m
    1