Фамос славио против Дрине

13.08.2023. 20:22
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Фамоса су у утакмици 1. кола Прве лиге Републике Српске тешком муком савладали Дрину 1:0, у утакмици у којој ће игра бити што прије заборављена.

Била је ово прилично тешка утакмица у првом полувремену. Није Фамос изгледао онако како жели Дарко Војводић да изгледа, превише је ту било неповезаности у самој игри, линије тима далеко, а нападачи Драшко Куљанин и Огњен Стјепановић су били потпуно одсјечени од остатка тима и без прилике да угрозе гол Игора Марковића.

Кренула је врло активно утакмица, и мало тога је слутило да ћемо гледати једну прилично тешку утакмицу. Већ у првом нападу Александар Илић пада у казненом простору, гости траже пенал, али Стефан Бокић само одмахује руком. Услиједила је акција на другој страни, Алонзо Пирт добро шутира, Игор Марковић чува гол Дрине на свом званичном дебију за зворнички клуб.

Запријетила је Дрина и у седмој минути након центаршута Данијела Ћулума, Милош Јокић не успјева квалитетно да затвори другу стативу и лопта иде поред гола.

У 12. минути сјајан шут Семира Тира, крајњим напором Игор Марковић избацује лопту испод пречке у корнер. Била је то практично и посљедња права шанса коју смо видјели у првом полувремену. Дрина је знала шта ради, а Фамос је премало тога показао за првих 45 минута. У 39. минути једна конфузија на терену. Послије дуела Тадића и Лазића и ударца лактом у главу, четврти судија сугерише да се свира фаул за Фамос, Бокић пушта предност из чега долази корнер Дрини. Из тог корнера гужва у петерцу, али Дрина не успјева преко линије да пребаци ту лопту. На другој страни, млак покушај Огњена Стјепановића након центаршута Перовића, од свега само корнер. Било је то и посљедње дешавање у првом дијелу полувремена и на паузу се отишло са 0:0.

На старту другог полувремена је Дарко Војводић увео Аднана Вранешића умјесто штопера Лазића и то је довело до осталих помјерања у тиму, па је Семир Тиро ушао на мјесто штопера, а Вранешић је заиграо у срцу везног реда.

Сјајна шанса за Фамос је била у 47. минути. Огњен Стјепановић је пројурио по лијевој страни, одиграо у средину гдје Драшко Куљанин из одличне позиције јако слабо шутира и Марковић брани његов ударац‚. Унио је Фамос одређену живост у игру у другом дијелу, пробао је Алонзо Пирт још једним шутем са дистанце, брани Игор Марковић. 

У 59. минуту Дрина пријети. Дуга лопта Ћулума прави проблем Семиру Тири, који слабо реагује, Александар Илић креће према голу, али се преиграо, што је прилично изнервирало и Милета Лазаревића који је тражио бољу реакцију од свог офанзивца.

Шест минута касније домаћи скачу у знак протеста тражећи пенал, али и сада Стефан Бокић само одмахује руком. Слиједи контра Дрине 3 на 1, али Александар Илић је био у потпуно контра ритму и пропада одлична контра Зворничана.

У 69. минуту зицер за Фамос, али се поново испријечио Игор Марковић. Младен Перовић је центрирао, Драшко Куљанин преглавао лопту, а Данелу Блажићу са три-четири метра зицер брани Игор Марковић сјајном парадом.

Могао је Фамос до гола и у 76. минути. Франко Абрего је желио да центрира, готово са центра, најбољи играч Дрине, Игор Марковић је слабо цијенио лопту и она му одсједа на пречки. Срећа је сада погледала госте.

Пречка је тада спасила госте, али три минуте касније није било спаса. Испуштао се Стефан Бокић предности у нападу, Данел Блажић је унио лопту у казнени простор, снажно шутирао, а лопта погађа Бориса Андрића и одсједа у мрежи.

Одмах су након тога услиједиле бројне измјене које су значајно обориле ритам, и практично се привело крају тако. Фамос је успио славити побједу у утакмици у којој ће брзо заборавити игру, али оно најбитније уписаће бодове.

ФАМОС – ДРИНА (З) 1:0 (0:0)
Стадион „Бранислав Лубура“, Источно Сарајево
Гледалаца: 150
Судија: Стефан Бокић (Билећа)
Стријелци: 1:0 Андрић 78аг
Жути картони: Марковић, Блажић (Фамос), Лазаревић (тренер), Гаврић, Видовић, Тадић (Дрина)

ФАМОС: Рончевић, Пирт (од 73. Бјелош), Лазић (од 46. Вранешић), Абрего, Тиро, Стјепановић (од 81. Тешановић), Перовић, Марковић, Куљанин (од 81. Дракул), Блажић (од 89. Шкрба), Даниловић

ДРИНА: Марковић, Марић (од 83. Пантић), Јокић, Андрић, Хаџиавдић, Гаврић (од 85. Алић), Илић, Тадић (од 85. Видовић), Ћулум, Богдановић, Јездић (од 83. Делић)

 

Коментари 0
Повезане вијести
У Дрини пронађено тијело несталог Д.Т. У Дрини пронађено тијело несталог Д.Т.
Добар старт омладинаца Фамоса Добар старт омладинаца Фамоса
Апсолутна побједа Доналда Трампа Апсолутна побједа Доналда Трампа
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    17h 23m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    18h 38m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    22h 56m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    14h 31m
    0
  • Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву
    22h 40m
    0